Житомирський окружний адмінсуд почав розглядати позов про визнання протиправними дій та бездіяльності чиновників Житомирської міськради

Житомирський окружний адмінсуд почав розглядати позов про визнання протиправними дій та бездіяльності чиновників Житомирської міськради

У вівторок, 20 жовтня 2020 року, почався розгляд адміністративної справи № 240/9401/20 за позовом громадської організації «Громадська оборона» до Житомирської міської ради про визнання протиправними дій та бездіяльності чиновників міської ради.

Традиційно представники Житомирської міськради були повідомлені належним чином про проведення судового засідання, але вирішили не з'являтися на нього. Замість цього вони надіслали листа за підписом директора юридичного департаменту міської ради Є. Черниша з клопотанням проводити засідання за відсутності представника міськради та взагалі з проханням закрити провадження.

Але судове засідання почалося, та було досліджено відеоматеріали, надані представником громадськості, а саме ГО «Громадська оборона». Суд дослідив всі відеоматеріали, де було зафіксовано порушення статуту громади міста Житомира, регламенту проведення сесій міської ради та діючого законодавства.

Нагадуємо, що раніше до Житомирського окружного адміністративного суду було подано позовну заяву стосовного того, що Житомирською міською радою ігнорується розгляд пропозицій за результатами проведених громадських слухань від 26.12.2019 р., які відбулися відповідно до розпорядження міського голови від 13.12.2019 року № 1254 «Про проведення громадських слухань», які підлягають обов’язковому розгляду.

Відео дня

На думку представників ГО «Громадська оборона», бездіяльність або протиправні дії з боку Житомирської міської ради щодо ігнорування розгляду громадських слухань порушують всі принципи місцевого самоврядування, права жителів територіальної громади та статут Житомирської міської ОТГ. Пропозиції, викладені в результаті громадських слухань, вже частково втратили свою доцільність, у зв’язку з тим, що Житомирська міська рада їх просто не розглядала. Такий саботаж міською радою є неприпустимим і не має місце у правовій державі. 

Саме до ГО «Громадська оборона» за правовою допомогою неодноразово звертались жителі мікрорайону «Міськмолзавод» стосовно незаконного будівництва АЗК по проспекту Незалежності, 29. При цьому за позовами ГО «Громадська оборона» розглядаються в адміністративному судочинстві справа № 240/7108/20 щодо визнання будівництва АЗК по проспекту Незалежності, 29 у м. Житомирі незаконним, яке створює небезпеку довкіллю, а також справа № 240/3807/20 щодо протиправних дій з боку депутатів Житомирської міської ради, які порушують регламент, виймаючи свої картки під час голосування, що показує їх відсутність у судовій залі. 

Під час останньої сесії міської ради взагалі стався кричущий випадок, коли міський голова Сергій Сухомлин відмовився оголосити рішення, за яке повинні були проголосувати депутати, а потім, коли голосів не вистачило, переніс розгляд питання на кінець сесії без повідомлення зацікавлених осіб, як цього вимагає законодавство та статут громади міста Житомира. До речі, депутати особисто приймали цей статут, який зараз так відверто порушують.

Про скандал на сесії наше видання писало в минулому номері, тому повторювати немає сенсу.

Але нагадаємо, що у позовній заяві йдеться про вимоги визнати «дії та бездіяльність Житомирської міської ради щодо нерозгляду пропозицій за результатами проведених громадських слухань від 26.12.2019 року, проведених відповідно до розпорядження міського голови від 13.12.2019 року № 1254 «Про проведення громадських слухань» протиправними та зобов’язати Житомирську міську раду невідкладно розглянути ці пропозиції.

Після судового засідання, яке відбулося 20 жовтня, суд перейшов до письмового розгляду справи, який може тривати ще два-три тижні. Але складається враження, що після виборів 25 жовтня, коли існуючий склад міськради буде змінено на новообраний, розгляд цього питання перейде в перманентну фазу і, хто саме вже буде нести відповідальність за злочини попередників, невідомо.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up