Житомирські  рятувальники відпрацювали на практиці дії у разі виникнення пожежі на об’єкті легкої промисловості

Житомирські  рятувальники відпрацювали на практиці дії у разі виникнення пожежі на об’єкті легкої промисловості

30 травня у Житомирі проведено тактико-спеціальні навчання на одному із об’єктів легкої промисловості міста.

За легендою навчань, виникла пожежа у приміщенні складу готової продукції. Представник підприємства негайно повідомив про подію оперативно-рятувальну службу за номером “101” та керівництво підприємства.

До прибуття рятувальників черговий енергетик відключив електроенергію. Адміністрація об’єкту евакуювала людей у безпечну зону та приступила до гасіння пожежі вогнегасниками.

Після надходження виклику до оперативно-координаційного центру, диспетчер ДСНС повідомив черговому водоканалу про необхідність підвищення тиску у водогінній мережі в районі вулиці, на якій знаходиться об’єкт.

Відео дня

Далі відпрацьовувалися безпосередньо дії з ліквідації надзвичайної ситуації підрозділами ДСНС. По прибуттю рятувальників до місця події з’ясувалося, що у приміщенні, де виникла умовна пожежа, опинилися двоє працівників добровільно-пожежної дружини об'єкта, які втратили свідомість від вдихання їдкого диму. Рятувальники у складі ланки газодимозахисної служби виявили “потерпілих” та вивели їх на свіже повітря.

У той же час під час  проведення розвідки встановлено, що площа пожежі  складає близько 250 кв.м. Бійці ДСНС провели оперативне розгортання спецтехніки, встановили автоцистерни на протипожежне водоймище для забезпечення безперебійної подачі води до осередку горіння та негайно приступили до ліквідації пожежі. Крім того, бійцями аварійно-рятувального загону спеціального призначення було розгорнуто автодрабину АД-32 та подано воду для охолодження “палаючої” покрівлі будівлі. Умовне загоряння вдалося оперативно ліквідувати.

Під час навчань рятувальники вивчили оперативно-тактичні характеристики об'єкта, особливості зовнішнього протипожежного водопостачання та шляхи під’їзду.

Для ліквідації умовної надзвичайної події було залучено 39 чоловік особового складу, 8 одиниць техніки та персонал об'єкта.

ГУ ДСНС України у Житомирській області

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up