Житомирська лялька-мотанка змінить вбрання. ФОТО

Житомирська лялька-мотанка змінить вбрання. ФОТО

Житомирська майстриня Оксана Дедюль презентувала новий одяг ляльки-мотанки 15 серпня. 

Остаточний варіант вбрання покажуть на День Незалежності України 24 серпня.

«Нашу лялечку встановили у 2016 році, і з того часу вона не змінювала вбрання. Як і кожній жінці, їй хочеться одягнути щось нове», – розповідає пані Оксана.

Майстриня працює над одягом для ляльки з 3 серпня. Скільки метрів тканини доведеться витратити, поки не знає.

Відео дня

«Одяг ще не готовий. Сьогодні я зроблю Лялі фартушок, залишиться ще головний убір. Вона триматиме у руках жито як символ миру, щоб не лише у Житомирі, але й по всій Україні був мир», – коментує жінка.

Загалом одяг буде подібним до попереднього вбрання ляльки, але зроблений з іншої тканини та в іншому кольорі. Вбрання виготовлене за зразком традиційного житомирського одягу.

Нагадаємо, ляльку-мотанку встановили біля Дому української культури в Житомирі 21 квітня 2016 року. Її висота складає 3,5 метри. Житомирська лялька-мотанка – найбільша в Україні і занесена до Книги рекордів України.

Марія Очеретяна

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Sergey Dyachenko

    Цікаво,скільки викрадуть злодії?
  • Natalya Borovska

    Яка ж вона страшна
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up