Житомирська дитяча лікарня тепер має оновлене приймальне відділення

Житомирська дитяча лікарня тепер має оновлене приймальне відділення

Сьогодні у Житомирі  відбулося відкриття відремонтованого приймального відділення дитячої міської лікарні із  сучасним медичним обладнанням, яке надаватиме швидкі результати аналізів. Нині тут облаштовано діагностичну палату, де проводитиметься УЗД, експрес-аналіз цукру крові.

Аби відділення відповідало сучасним стандартам, керівники медустанови перед початком робіт вивчили досвід інших лікарень, спілкувались з фахівцями та використали власний досвід.

Завідувач КДЛ Житомирської ЦДМЛ Ірина Шепель, розповіла, що приймальне відділення давно потребувало проведення капітального ремонту та оснащення новим медичним устаткуванням.

«У приймальному продумано все до найменших дрібниць, адже це - обличчя лікарні. На мою думку, робота фахівців щойно оновленого відділення є чи не найважчою у медичній установі. Тепер ми швидше можемо зробити аналізи: і глюкозу поміряти, і білок, і білірубін. Гематологічний аналізатор видає 21 параметр – це втричі ширша і більша кількість, аніж  в ручних методиках. Тут є ларингоскоп, інтубаційні трубки, реаніматолог, апарат УЗД діагностики, кардіомонітори, дифібрилятор, який використовуємо у критичних станах», – розповіла Ірина Шепель

Відео дня

Хоч оновлене відділення оснащене новою апаратурою,  та список потреб на цьому не закінчується. Головний лікар Володимир Башек розповів про необхідність нового рентген-апарату у поліклініці, аби уникнути створення великих черг.

«Є потреба і в ендоскопічній сітці, щоб можна було діагностувати захворювання шлунково-кишкового тракту. Також є необхідність у придбанні сучасних мікроскопів для лабораторій, для підтримки необхідний ультразвуковий рентген», - наголосив він.

Зі слів лікаря, у минулому році в лікарні пролікували понад 13 тис. дітей. На сьогодні лікарня забезпечує всіх хворих, яких лікують, безкоштовними медикаментами.

На реалізацію цього важливого проекту з бюджету міста та держави було виділено понад 3 млн. грн.

«Це перша лікарня в місті, де пацієнти отримують необхідне лікування і медикаменти безкоштовно. За рахунок міського бюджету ми не можемо забезпечити всі лікарні міста в повному розмірі, але завдяки підтримці депутатів саме тут змогли забезпечити дітей безкоштовним лікуванням. У першу чергу, завдяки новому обладнанню за короткий термін можна поставити точний діагноз. Від цього залежить здоров’я наших дітей», – зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Заступник мера Матвій Хренов наголосив, що це тільки початок і зараз вони вже працюють над новими медичними проектами.

«Ми плануємо продовжувати поступово відновлювати лікарні. Тому за один рік усе зробити це неможливо. Проект щодо виявлення онкологічних захворювань, завдяки якому лікарні отримають рентгенівське обладнання. Другий проект – малоінвазивна хірургія, який покращить надання хірургічної допомоги і значно зменшить кількість ускладенень», – сказав він.

На завершення заходу Сергій Сухомлин наголосив, що вони роблять усе можливе, щоб медичні заклади відповідали вимогам часу, а пацієнти мали змогу лікуватися у хороших умовах та за допомогою найсучаснішого обладнання. Він запевнив, що й надалі спрямовуватимуться кошти на модернізацію і ремонт медичних закладів.

Юлія Довбня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up