Житомирщина відзначила 80-річчя створення області

Житомирщина відзначила 80-річчя створення області

У п’ятницю, 22 вересня, в приміщенні Житомирського облмуздрамтеатру відбулись урочистості з нагоди 80-річчя створення області.

 

Цього дня до Житомира завітали представники усіх районів нашої області, аби разом відсвяткувати ювілейну дату.

Привітав житомирян та запрошених гостей із Днем області голова Житомирської обласної державної адміністрації Ігор Гундич. "Житомирщина — це область героїв - військовослужбовців 95-ої десантно-штурмової, 26-ої артилерійської, 30-ої механізованої бригад, 199-го навчального центру та найбільш відомих в Україні волонтерів", - наголосив очільник області.

"Символічно, що день утворення Житомирщини ми відзначаємо одразу ж після Міжнародного дня миру. Наша область — земля жита і миру. Нам по праву є чим і ким пишатися. Маю надію, що сьогоднішнім святом ми започаткуємо щорічний День області. І хочу, щоб після нашої зустрічі кожен дізнався трошки більше про нашу область, відкрив для себе щось нове, знайшов сотні причин пишатися тим, що ми — житомиряни", - звернувся  до присутніх Ігор Гундич.

Відео дня

У рамках свята були відзначені представники кращих районів. Для нагороджених та усіх присутніх підготували неймовірний концерт, а творчі вітання дарували: Ірина Шинкарук, хорова капела «Орея», клуб спортивного танцю «Естет», артисти Бердичівського цирку, відомі Бовсунівські бабусі та етно-рок гурт «TaRuta».

Окрім того, під час урочистого концерту ведучі знайомили присутніх у залі гостей з кожним районом Житомирщини, розповідали, чим особливий кожен із них, коли був утворений тощо, а на сцені демонструвалися слайди зі світлинами із кожного району нашої області та його мешканцями.

Також у фойє драмтеатру працювала квіткова фотозона із мальвами — символом свята. Ця квітка уособлює любов до рідної землі, до свого народу, до батьківської хати, втілює духовне коріння людини, її вірність духовній спадщині предків.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up