Житомир відзначив 114-й день народження Сергія Павловича Корольова

Житомир відзначив 114-й день народження Сергія Павловича Корольова

Сьогодні, 12 січня, в Житомирі традиційно відзначають день народження Сергія Павловича Корольова.

До пам’ятника на майдані та погруддя біля Музею космонавтики прийшли представники влади, депутатського корпусу міської та обласної рад, громадськості, Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова, щоб вшанувати пам’ять про видатного вченого у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктора, засновника практичної космонавтики. У зв’язку із посиленням протиепідемічних заходів кількість учасників покладання квітів була обмежена.

З іменем Сергія Павловича Корольова, який народився в нашому місті, пов’язані такі поняття, як перший штучний супутник Землі, перший політ людини в космос! У 1970 році в нашому місті було відкрито Меморіальний будинок-музей академіка Сергія Павловича Корольова. В 1987 році - Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова. У 1999 році Житомирському військовому інституту радіоелектроніки присвоєно ім’я С.П. Корольова.

Відео дня

У 2020 році на замовлення департаменту освіти  міської ради за фінансової підтримки Житомирської міської ради створено документально-художній фільм про Сергія Павловича Корольова - «Незламний. Шлях до мрії».  «Незламний. Шлях до мрії» - це третій фільм, що увійшов до проєкту «Видатні постаті Житомира», який розповідає про легендарні, цікаві, містичні та загадкові постаті Житомирщини. Зйомки фільму «Незламний. Шлях до мрії» проходили на локаціях у Житомирі, Бердичеві, Хмельницькому та навіть Одесі під час шторму. Кінострічка про відомого житомирянина охоплює його дитинство, юність та доросле життя.  

Художньо-документальну стрічку про становлення в Україні майбутнього видатного  вченого, організатора виробництва ракетно-космічної техніки Сергія Корольова зняв відомий житомирський режисер Заслужений артист України Петро Авраменко.

Фото з сайту Житомирської міської ради

 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:25 Четверо бердичівлян втратили понад 65 тисяч гривень через шахрайські схеми 17:00 Стартапи Житомирщини можуть отримати до $50 000 гранту від УФС та WNISEF 16:40 У Тетереві поблизу пішохідного мосту помітили жовту піну - екологи взяли проби води 16:20 Незаконна риболовля на річці Ірша: два чоловіки ловили рибу сітками Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 16:00 У Житомирі листоноша присвоювала пенсії, субсидії і гроші за періодику 15:39 На фронт від Житомира передали обладнання на понад 232 тисячі гривень 15:20 Героїчно загинув 23-річний житомирянин Владислав Горбач 15:00 Штрафи для ухилянтів збільшать 14:40 На Коростенщині пройшли тактико-спеціальні навчання по гасінню лісових пожеж photo_camera 14:40 На об'їзній Коростишева - ДТП з потерпілими, рух ускладнено! 14:20 У п'ятницю в Україні очікується зниження температури повітря - синоптик 14:00 У струмку у провулку Корбутівському відібрали проби води - можливе забруднення 12:39 Пропонуємо працевлаштування для ветеранів, - Мінсоцполітики 12:20 На перехресті вулиць Грушевського та Князів Острозьких до суботи не працюватиме світлофор 12:00 В ОВА підписали меморандум, що сприятиме швидкому розмінуванню потенційно небезпечних територій Житомирщини 11:40 Депутат парламенту Естонії Крісто Енн Вага відвідав Житомир в рамках благодійного велопробігу з Таллінна до Києва photo_camera 11:20 У Житомирі вирішили не запускати фонтани цього літа 11:00 Допоможіть у розшуку безвісно зниклого 65-річного жителя Бердичівського району 10:40 Відомі результати обласного етапу всеукраїнського відкритого заходу з авіамодельного спорту в класах повітряних зміїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up