Житомир приєднається до акції "Година Землі"

Житомир приєднається до акції "Година Землі"

Незабаром в Україні та у всьому світі відбудеться міжнародна екологічна акція «Година Землі», організатором якої є природоохоронна  організація Всесвітній фонд природи (WWF).

Приєднається до екологічної ініціативи і Житомир. 30 березня  з 20:30 до 21:30 год. буде вимкнено освітлення фасадів приміщень Житомирської міської ради, будинку Трібеля, - інформує прес-служба міськради.

Цього дня о 20:30 год. люди по всьому світу вимкнуть світло на одну годину –  Годину Землі,  аби привернути увагу громадськості до проблеми зміни клімату.

Година Землі «народилася» у Сіднеї, Австралія, у 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Всесвітньо відомі пам’ятки, зокрема міст Ґолден Ґейтс в Сан-Франциско, Колізей у Римі та Таймз-Сквер у Нью-Йорку на годину згасили свої вогні  як символ надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш невідкладними. Україна приєдналася до кампанії у 2009 році.

Відео дня

Найбільша у світі природоохоронна кампанія Година Землі продовжує нарощувати оберти й бити власні рекорди — у 2018 році близько 18000 пам’яток та монументів у 188 країнах світу вимкнули освітлення, щоб привернути увагу людей до проблем Планети. Загальна кількість публікацій зі згадкою слогану Години Землі 2018 #Connect2Earth сягнула більше 3,5 мільярдів.

«Година Землі - це всесвітня подія, рушійною силою якої є саме Ви, Ваша оргнанізація чи компанія, Ваш навчальний заклад, Ваше місто! Долучіться до Години Землі та вмикайте свою силу! Поширте заклик кампанії серед своїх друзів, працівників чи клієнтів, зловіть зв'язок з Землею, єднайтеся зі світом, символічно вимкнувши світло 30 березня, щодня думайте про Планету та допомагайте природі простими діями. У Вас є сила змінити світ!», - зазначається на веб-сайті Всесвітнього фонду природи.

Запрошуємо долучитися до акції навчальні заклади міста, установи, організації та усіх небайдужих до екологічної ситуації  містян!

Більше дізнатися про те, як підтримати ініціативу можна ТУТ.

Довідково про  WWF:

Всесвітній фонд природи (WWF) – це одна з найбільших та найповажніших незалежних природоохоронних організацій, представництва якої діють у більш ніж 100 країнах за підтримки майже 5 мільйонів людей по всьому світу. Місія Всесвітнього фонду природи – зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме у гармонії з природою, шляхом збереження біологічного різноманіття світу, сталого використання природних ресурсів та скорочення забруднення і марнотратного споживання.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up