Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю

Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю

Про співпрацю між двома містами розповіли у міській раді.

Центр знищено повністю, але газони косять… Вуличні пилососи щодня виходять на зміну…. «Стабільно важко… Але ми — вдома, в Україні», — каже начальник Куп’янської міської військової адміністрації.

Так починається розмова міського голови Сергія Сухомлина з Андрієм Бєсєдіним. Куп’янськ — перша громада, яка долучилася до проєкту «Житомирський дрон» і вже має перші результати. 92 зареєстрованих інженери та 10 перших зібраних дронів за місяць! І це — в 7-ми кілометрах від «нуля»….

Сьогодні між Куп’янськом та Житомиром зʼявився меморандум про співпрацю. І це не символічно, каже Андрій Бєсєдін. «Після деокупації Куп’янська Житомир дійсно став надійним партнером та другом. Місто було все в смітті та в уламках. Ні світла, ні звʼязку, ні комунального транспорту…. Тоді ми звернулися до всіх міст, Житомир допоміг і технікою», — говорить.

Відео дня

Під час зустрічі з Житомирським міським головою обмінялися прапорами. На Купʼянському — бабак. Після російського вторгнення символ міста було знищено. Але львівʼяни зробили новий, і тепер 600 кілограмовий красень захищає колись процвітаюче місто.

«Куп’янськ — нескорений, незламний, український». Це нове гасло міста після деокупації. Тут знають ціну кожному сантиметру звільненої землі… Тут знають, що Перемога буде. Тут чують дуже близький подих страшної війни… І тут найбільше мріють про відчинене вікно… Коли просто можна буде підійти і відчинити вікно назовні. Щоб вдихнути запах і відчути смак повітря, усвідомлюючи, що часи життя і роботи в підвалах минули.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Житомир себе помочь не может толком.
  • Людмила Томашевская

    Включаються реклами, неможливо прочитати, навіщо?

keyboard_arrow_up