Житомир готується до обмеження використання одноразових пластикових пакетів

Житомир готується до обмеження використання одноразових пластикових пакетів

Однак таке рішення у разі його прийняття буде носити рекомендаційний характер.

Відповідний проект рішення міської ради опубліковано на сайті Житомирської міської ради 21 лютого 2019 року.

Даним проектом розробники хочуть рекомендувати  закладам торгівлі пропонувати покупцям альтернативу шкідливим для екології пластиковим пакетам, таку  як паперові пакети чи багаторазові екоторбини.

Однак, Микола Костриця зазначає: рішення, у разі його прийняття носитиме рекомендаційний характер, адже органи місцевого самоврядування відповідно до повноважень не можуть штрафувати продавців пластикових пакетів чи заборонити продаж таких товарів.

Відео дня

У першу чергу, за його словами, цей документ матиме просвітницький характер і спрямований на стимулювання місцевого бізнесу та громадськості  до екологічно свідомих вчинків.

«Проблема використання поліетиленових пакетів у Житомирі піднімається давно, зокрема депутатським корпусом. Також цю проблему обговорювали на минулорічній Майстерні міста. Це в першу чергу, це проблема сміття, яке має глобальний характер і один із компонентів цього сміття, яке жодним чином не переробляється в світі це є пластикові пакети, яких щосекунди використовується понад 160 тисяч примірників. У рік це вже понад 5 трильйонів. Україна  - одна з найгірших по переробці сміття, тому проблема пластикових пакетів є справді актуальною. Нажаль,  наше законодавство суттєво відстає від передових країн, які вводять суттєві обмеження на  використання пластикових пакетів від повної заборони до високих податків на використання в комерційних цілях. В Україні поки що  є лише законопроект, який носить  лише рекомендаційний характер про те, як боротися з цією проблемою», - каже директор департаменту економічного розвитку міської ради.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Irina Solonenko

    Підтримую і давно користуюсь екосумками
  • Дмитрий Келесиади

    Он конечно вредный, но цены на бумажные и остальные пакеты в раза 3 завышены, их попросту покупать не будут...
  • Inna Zh

    Давно  пора
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up