Житомир європейський: на вулицях міста планують встановити дизайнерські парклети

Житомир європейський: на вулицях міста планують встановити дизайнерські парклети

Сучасне місто  – динамічне і креативне. Просто лавочка чи просто стіл – це вже не цікаво. Мешканці сучасних міст зважають не лише на практичність того чи іншого елементу міського простору, а й на його красу, та інноваційність.

 

Що таке парклет? Зазвичай це багатофункціональний простір, що містить лавки, крісла, столи, озеленення, паркування для велосипедів, тощо. За задумом, парклети повинні з’являтися на місцях вуличних автопарковок, перетворюючи таким чином простір для автомобілів на простір для людей.

Перед учасниками конкурсу ставляться наступні завдання: запропонувати дизайнерські рішення  міських парклетів; запроектувати розміщення елементів благоустрою на вулицях та в скверах міста; вказати орієнтовну вартість реалізації пропозиції.

За словами головного архітектора міста, в даному випадку йдеться про реконструйовані частини вулиці Київської, Театральної та Михайлівської, але ці рішення можуть бути універсальними та у разі потреби (а вона вочевидь існує) відтворені на інших локаціях міста – парках, скверах тощо.

Відео дня

«Мета конкурсу – зробити не просто рядовий благоустрій вулиць, який, зрозуміло, підвищить рівень комфорту та якість життя містян, а ще й надати цим заходам новий погляд на те, як воно може бути відповідно до потреб сучасності. Це повинна бути комфортна у користуванні та приваблива зовні річ. Якщо у вас є потреба очікувати тролейбус, або запаркувати велосипед, або відпочити – звичайно, це краще робити у комфортному середовищі», – наголосив Юрій Безбородов.

До участі у конкурсі запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців: дизайнерів, художників, студенти архітектурних і художніх навчальних закладів. Також не забороняється участь у конкурсі іноземних фахівців, студентів закордонних навчальних закладів. Головне, щоб люди були обізнані у цій сфері.

«У конкурсі може брати участь будь - хто, аби він розумівся на ергономіці, сучасному дизайні та матеріалах. Окрім цього, учасник повинен розуміти технологію виробництва та адекватно оцінювати кошторис. Ніхто не стане виготовляти гарні зовні, але якісь шалені за вартістю концепції. Вони так і залишаться на папері», – зауважив головний архітектор Житомира.

Кількість конкурсних проектів від одного автора (авторського колективу) не обмежується. Провести конкурс планують у два тури: мета І туру – визначення місць та виявлення кращої планувальної, естетично-художньої концепції розташування міських парклетів; мета ІІ туру – визначення кращих дизайнерських рішень міських парклетів на визначених І туром місцях їх розташування. Вказана у положенні дата оголошення конкурсу – 11 вересня 2017 року. Термін подачі конкурсних проектів для участі у конкурсі – до 09 год. 00 хв. 12 жовтня 2017 року. Визначити переможця та оголосити результати конкурсу планують до 27 листопада 2017 року.

Алла Гетьман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up