Житомир – перший обласний центр України, що завершив приєднання територіальної громади

Житомир – перший обласний центр України, що завершив приєднання територіальної громади

На Житомирщині успішно проходить процес приєднання громад до міст обласного значення.

Так, 26 вересня 2018 року Вересівська сільська рада Житомирського району одноголосно проголосувала за приєднання територіальної громади села Вереси до міста Житомира.

Вже сьогодні, 27 вересня, Житомирська міська рада прийняла рішення «Про добровільне приєднання територіальної громади села Вереси до територіальної громади міста Житомира», тим самим завершила процедуру приєднання та утворення Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

Примітка: Рішення рад набирають чинність з 01.12.2018

Відео дня

Відтак, Житомир - перший обласний центр України, що скористався можливістю приєднати суміжну сільську громаду.

Як поінформував консультант з юридичних питань Офісу реформ у Житомирському РВ АМУ Андрій Дяченко, вже 10 міст обласного значення України завершили процедуру приєднання:

  • Ржищів, Київська область (приєднано 5 сільських рад);

  • Вознесенськ, Миколаївська область (приєднано 1 сільську раду);

  • Шостка, Сумська область (приєднано 1 сільську раду);

  • Лозова, Харківська область (приєднано 9 сільських і 1 селищну раду);

  • Новгород-Сіверський, Чернігівська область (приєднано 1 сільську раду);

  • Гадяч, Полтавська (приєднано 1 сільську раду);

  • Коломия, Івано-Франківська область (приєднано 4 сільські ради);

  • Славута, Хмельницька область (приєднано 1 сільську раду);

  • Буча, Київська область (приєднано 3 сільські ради);

  • Новодністровська, Чернівецька область.

Регіональні консультанти Офісу реформ у Житомирському РВ АМУ в рамках проекту «ПУЛЬС», що реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), супроводжували громади у проходженні всіх етапів приєднання, надавали консультативну та методичну допомогу.

Довідково. Всього на Житомирщині 5 міст обласного значення – Житомир, Новоград-Волинський, Малин, Бердичів, Коростень. Серед яких, окрім Житомира, на чергове засідання Новоград-Волинської міської ради 01.11.2018 також винесено питання  про добровільне приєднання територіальних громад сіл Майстрівської сільської ради до Новоград-Волинської міської ОТГ. У інших містах триває діалог з суміжними сільськими, селищними радами.

Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up