Житомир - 2017: база водних видів спорту, пішохідний маршрут через Тетерів та нові тролейбуси. Інфографіка

Житомир - 2017: база водних видів спорту, пішохідний маршрут через Тетерів та нові тролейбуси. Інфографіка

Кажуть, що обіцяного 3 роки чекають, і на жаль, часто у житті так і буває – «підвищимо, відремонтуємо, зробимо». Але й слово – не горобець, тож якщо вже обіцяно, то надія на відповідальність обранців житомирян залишається.

 

Журналісти «20 хвилин» підібрали найдовгоочікуваніші обіцянки, з якими міська влада визначилася, як одними з приорітетних.
Відкриття технопарку «Житомир-Схід», що вплине на збільшення робочих місць та заведення інвестицій в місто
Житомирський індустріальний парк «Житомир-Схід» вже внесено до єдиного реєстру індустріальних парків України.
За словами міського голови Сергія Сухомлина, це дозволить залучати інвесторів у Житомир. При цьому у місті будуть створюватися нові робочі місця та зростатиме заробітна плата внаслідок конкуренції між підприємствами.
Як зазначив міський голова, сім компаній вже готові зайти на територію житомирського індустріального парку. Тому у найближчому майбутньому, можливо, доведеться розширювати межі технопарку «Житомир-Схід». 
Нагадаємо, що депутати Житомирської міської ради минулого року прийняли рішення про створення індустріального парку та затвердили його концепцію.
Технопарк розгорнеться у східній частині міста по київській трасі. Його територія сягатиме 24,7 га. Невдовзі його межі можуть зрости до 100-120 га.
Поява пішохідного маршруту від парку Гагаріна до монументу Слави
У Житомирі планують зробити пішохідний маршрут, який з’єднуватиме парк Гагаріна та монумент Слави.
Маршрут проходитиме по набережній від парку ім. Ю. Гагаріна вздовж, до греблі, на греблі – перехід і далі маршрут пролягатиме вздовж річки на другому березі.
Сторона від парку буде більше «прогулянковою» і зручною для велосипедистів, близько 3, 5 м завширшки.
На набережній під мостом планують розмістити роледром, скейтпарк, місця для прокату роликів, скейтів, велосипедів. На маршруті будуть облаштовані місця для дозвілля – зони активного і пасивного відпочинку. Передбачається мережа обслуговування на набережній, куди будуть входити громадські заклади харчування, туалети, торговельні точки, та для продажу сувенірної продукції.
Єдиний підземний перехід Житомира пообіцяли відремонтувати у 2017 році
Капремонт підземного переходу на Богунії, в районі Панчішної фабрики, заплановано на 2017 рік. Вартість реконструкції складе близько 1 млн грн
Унікальна база для водних видів спорту на Корбутівці
За стадіоном «Динамо» у Житомирі розпочато будівництво бази водних видів спорту. Це великий спортивний комплекс, якому не буде аналогів в Україні.
На базі водних видів спорту планується проводити чемпіонати України з тріатлону, веслування, драгонботу, міжнародні регати. Між змаганнями база використовуватиметься, як тренувальна площадка для збірної України з водних видів спорту на відкритій воді.
Згідно з планом будівництва, закладення фундаменту, підготовчі роботи для будівництва повинні проводитися виключно у зимовий період.
На думку місцевої влади, це дозволить зробити Житомир спортивним центром України, залучити на розвиток спорту у місті додаткові інвестиції, туристів на час змагань.
Зокрема, база включатиме основне приміщення, елінг на зимовий період, розбірні трибуни для глядачів, маршрутні траси та доріжки.
Після закінчення будівництва бази водних видів спорту Житомир стане центром проведення всеукраїнських змагань на великій воді.
Реконструкція стадіону «Полісся»
Стадіон «Полісся» стане основним майданчиком для тренувань спортсменів області та проведення різних змагань, у тому числі всеукраїнських. Цього року запланований демонтаж східної трибуни, яка в аварійному стані, реконструкція футбольного поля з системою поливу та дренажу, бігових доріжок, підведення зовнішніх мереж.
Капітальний ремонт мікрорайону Крошня та Малікова
Минулого року було капітально відремонтовано мікрорайон на Польовій. Зокрема, там повністю переробили освітлення, замінили асфальтно-бетонне покриття у більшості дворів.
Щоправда, як з’ясувала згодом комісія з контролю за якістю виконання робіт, новоукладений асфальт не відповідає нормам – не витриманий коефіцієнт ущільнення, не дотримані норми щодо товщини покриття. Тому у міськраді пообіцяли, що ці моменти будуть враховані у подальшому при виборі підрядників та висуванні їм певних вимог. У цьому році провести капітальний ремонт планують в мікрорайоні Крошня, на яку потрібно не менше 30 млн грн, та котельні в мікрорайоні Малікова.
Закуплять нові тролейбуси для Житомира
Житомирська міська рада планує витратити на розвиток електротранспорту у 2017 році майже 120 млн грн. Відповідну суму мерія запланувала у межах Програми розвитку міського електротранспорту м. Житомира на 2016-2018 роки.
Згідно з програмою, Житомирська міська рада закупить у 2017 році електробуси для запуску їх на новій лінії на вулицю Малікова та тролейбуси для інших ліній.
На введення в дію автоматизованої системи оплати за проїзд у міській раді планують виділити понад 3,5 млн грн. Решта ж коштів піде на оновлення бази трамвайно-тролейбусного управління.
45 камер відеоспостереження в рамках програми «Безпечне місто»
У Житомирі у 2017 році з’являться ще 45 камер відеоспостереження в рамках міської цільової програми «Безпечне місто» на 2017–2019 роки.
 Станом на 1 грудня 2016 року черговими операторами централізованого спостереження завдяки камерам відеоспостереження було зафіксовано 144 порушення. З яких 98 ДТП, інших порушень, таких як:несанкціонована торгівля, порушення громадської безпеки – 34.
Завершення будівництва гімназії №3
У червні 2016 року на несучій стіні Житомирської міської гімназії №3, що по вулиці Михайла Грушевського, будівельники виявили величезну тріщину та визнали будівлю аварійною. Окрім реконструкції будівлі, заступник міського голови Матвій Хренов серед дострокових планів, пов’язаних із гімназією, визначив розробку проекту та будівництво її нового корпусу.
Ще у мерії планують звести чотириповерхове приміщення на 24 класи, оснастивши його також підйомником для маломобільних груп населення.
До кінця 2017 року будівництво обіцяють завершити.

Світлана Скляр

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up