Земельна афера: 14 учасників бойових дій зможуть отримати по 4 сотки землі у Житомирі, якщо суд підтвердить незаконність оренди комунальної земельної ділянки

Земельна афера: 14 учасників бойових дій зможуть отримати по 4 сотки землі у Житомирі, якщо суд підтвердить незаконність оренди комунальної земельної ділянки

19 листопада поточного року після 22 години було скоєно напад на автомобіль судді одного із судів Житомира, який знаходився на перехресті вулиць Небесної Сотні і Лесі Українки, поблизу НК «Алір».

В даному транспортному засобі було розбите заднє скло і викрадена барсетка з документами та грошовими коштами.

За інформацією, отриманою з незалежних джерел, напад на даний автомобіль замовив Швидченко Василь Іванович на прізвисько "дядя Вася" або "Барон" з метою тиску на суддю, так як останній розглядає позов відносно нього.

Відео дня

 

Окрім того, Швидченко Василь Іванович відомий в Житомирі як ідейний прихильник «русского мира», а також своєю діяльністю, пов'язаною з шахрайством в галузі будівництва. Також встановлено, що Швидченко В. І. переховується на розвалинах підприємства «Житомирська пересувна механізована колона», що знаходиться за адресою: вул. Т. Бульби-Боровця, 29 (раніше – вул. Маршала Рибалка).

Шахрайська діяльність Швидченка В. І. полягає в тому, що він створив підприємство під назвою Багатопрофільне мале приватне підприємство «Сприяння» (скорочено – БМП «Сприяння»). В подальшому, взявши в 2007-му році в межах міста в оренду у міської ради земельну ділянку площею 56 соток, під нібито будівництво, "дядя Вася", скориставшись житловою проблемою, став шукати осіб, які б хотіли мати своє житло. Причому перевагу в пошуку надавав особам, які не повинні були б скаржитися в разі неотримання житла в умовний строк. Тобто, "дядя Вася" шукав людей, яким можна було безкарно вішати локшину на вуха.

Знайшовши декілька осіб, "дядя Вася" почав імітувати будівництво, яке по факту, згідно висновку інженера технічного нагляду, закріпленого за будівництвом, знаходиться в аварійному стані і ніколи не буде завершено без повного знесення того, що там нібито побудовано.

Тобто ті особи, які заплатили кошти і мріяли отримати житло ще в 2008 році і не отримали до теперішнього часу, не отримають його взагалі.

Даний факт шахрайства піднімався на депутатській земельній комісії, яка своїм рішенням рекомендувала сесії міської ради не продовжувати оренду даному суб’єкту.

27 вересня 2018 року рішенням 40-ї сесії Житомирської міської ради 7-го скликання Багатопрофільному малому приватному підприємству «Сприяння» було відмовлено в продовженні оренди.

Не погоджуючись з даним рішенням, "дядя Вася" подав до Господарського суду Житомирської області. Справа зареєстрована за №906/790/18 під головуванням судді Маріщенко Л.О. На 22 листопада 2018 р. на 11 годину призначено чергове засідання.

Що ж ми маємо? У межах міста в користуванні у шахрая знаходиться земельна ділянка площею 56 соток, а міська рада шукає землю учасникам бойових дій незрозуміло де. В разі повернення землі в комунальну власність 14 учасників бойових дій зможуть отримати по 4 сотки землі в мальовничому районі м. Житомира.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою 10:00 Понад 1,6 млрд грн виділила держава на фінансування партій за останні два роки 09:41 920 окупантів ліквідовані протягом доби 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 16 квітня 2024 року щодо російського вторгнення Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 09:00 16 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera 15:42 Захворюваність на грип і ковід зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 10% 15:40 У Житомирі прибрали зелені зони та громадські простори photo_camera 15:39 Очільника природного заповідника «Древлянський» викрили на «кришуванні» незаконних порубок у забруднених радіонуклідами лісах 15:20 27-річний киянин загинув у ДТП на Звягельщині 15:00 12 років за гратами: вирок 17-річному парубку, який безпричинно задушив односельчанку 14:40 Через майже два роки у Житомир на щиті повернувся 20-річний Герой Дмитро Дубенюк 14:20 У Народицькій ТГ повністю вигорів будинок: господаря врятували 14:00 На залізничних коліях у Попільні чоловік потрапив під потяг 12:37 У Житомирі чоловік впав з 20-метрової скелі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up