"Здорова прогулянка": у Житомирі вчилися скандинавській ході, вакцинувалися і здійснювали базову перевірку стану здоров’я

"Здорова прогулянка": у Житомирі вчилися скандинавській ході, вакцинувалися і здійснювали базову перевірку стану здоров’я

Сотні мешканців Житомира 25 березня, попри дощову погоду, приєдналися до «Здорової прогулянки», яка пройшла у рамках регіональної комунікаційної кампанії «Бустерни свою стійкість!» з підтримки вакцинації від COVID-19, ініційованої Міністерством охорони здоров’я та Центром громадського здоров‘я МОЗ України.

Про це повідомили у Житомирському обласному центрі контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України.

Регіональними співорганізаторами виступили ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та Департамент охорони здоров’я.

"Цей активний мотиваційний захід – можливість потурбуватися про здоров’я та провести час з користю на свіжому повітрі з родиною і друзями, отримати багато корисної інформації про здоровий спосіб життя та як попередити інфекційні захворювання.

Відео дня

Основною складовою заходу стали заняття зі скандинавської ходьби. Це популярний у багатьох країнах світу ефективний вид фізичної активності, в якому використовуються правильна методика, певна техніка ходьби та спеціальні палиці для рівномірного розподілу навантаження по всьому тілу. Усі охочі спробувати себе у скандинавські ходьбі формувалися в групи, з якими проводили коротке навчання інструктори. Опісля учасники отримували палиці для ходьби, і вирушали у оздоровчий піший похід. До цього активного виду дозвілля долучилися люди різного віку – від малюків до людей поважного віку.

В рамках заходу на вулиці Михайлівській також було встановлено палатки «Медичні зони». Там усі бажаючі могли проконсультуватися з сімейними лікарями, а також зробити базову перевірку стану свого здоров’я: виміряти артеріальний тиск, перевірити рівень глюкози в крові, визначити індекс маси тіла, пройти тестування на ВІЛ та гепатит С і вакцинуватися від COVID-19.

Під час «Здорової прогулянки» було провакциновано від COVID-19 близько 40 жителів міста, отримали бустерні щеплення і працівники Центру контролю та профілактики хвороб", - зазначили у Центрі. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up