Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко відвідав у Житомирі пошкоджені від ракетних ударів ліцей і житлові будинки

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко відвідав у Житомирі пошкоджені від ракетних ударів ліцей і житлові будинки

Про це повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Відновлення пошкодженої ворогом інфраструктури є нашим першочерговим завданням. Саме тому сьогодні під час робочої поїздки до Житомирщини заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка багато уваги приділили ходу відновлювальних робіт.

З початку повномасштабної війни на Житомирщину скинули близько 100 російських бомб та ракет. Більше ніж 10 з них прийшлися на Житомирську громаду.

Відео дня

Зруйновані приватні будинки, вщент розбомблений 25 ліцей, пошкоджена друга міська лікарня та перинатальний центр в яких перебували сотні пацієнтів. На щастя, завдяки нашим лікарям усіх вдалося вчасно евакуювати до сховищ.

Загалом в Житомирській області ракетно-бомбовими ударами пошкоджено та зруйновано 2660 об’єктів. 87% пошкоджень – це житловий фонд. Різного ступеню руйнації зазнало 108 багатоповерхівок та понад 2200 приватних домогосподарств.

Але ми все відбудуємо та полагодимо. Адже робота з відновлення ведеться щоденно. Будівельники постійно замінюють пошкоджені вікна, відновлюють дахи поруйнованих осколками будинків, знову зводять мости та ремонтують дороги.

Разом з заступником керівника Офісу Президента відвідали територію зруйнованого 25 ліцею. В мирний час тут навчалися 1126 учнів та працювали 102 вчителі. Зараз тут руїни. Через ударну хвилю від ракетного удару постраждали й інші приміщення. Пошкоджені вікна у багатьох адміністративних будівлях, що розташовані поруч – обласної державної адміністрації, Житомирського окружного адміністративного суду та автомобільно-дорожнього коледжу. У більшості з них вже відновили віконні блоки та покрівлю. А завдяки співпраці з нашими міжнародними партнерами ми відбудуємо й навчальний заклад. Він стане ще кращим. І ще більше дітей отримуватимуть тут знання.

Також побували на місці удару російською ракетою по Богунії. Зараз там продовжується розбір завалів та завершується демонтаж зруйнованих будівель.

Відвідали другу міську лікарню ім. В. П. Павлусенка та Житомирський перинатальний центр. Вони стали одними із перших медичних закладів, що постраждали внаслідок російської агресії. В лікарні вже відновлено майже 200 квадратних метрів віконних блоків. А в перинатальному центрі замінили 130 вікон.

Житомирська обласна адміністрація вже отримала офіційне погодження витрат за кошти резервного фонду на відновлення 407 об’єктів. Також до Мінрегіону подано документи ще на 188 об’єктів. Загальна вартість відновлення об’єктів, за якими надано документи складає майже 60 млн грн.

Через систему Укрзалізниці оформлено закупівлю 17 тисяч квадратних метрів будівельних виробів для відновлювальних робіт на суму понад 77 млн гривень.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up