Запити про надання публічної інформації минулоріч надходили до прокуратури 144 рази

Запити про надання публічної інформації минулоріч надходили до прокуратури 144 рази

Переважно запити про надання публічноїї інформації надходять поштою, і лиш 4 запита прокуратура отримала на особистому прийомі.

Про це розповідає Олена Гаврилюк, в.о. начальника відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури Житомирської області.

Робота із запитами на публічну інформацію у прокуратурі Житомирської області здійснюється на підставі вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі − Закон) та наказу Генерального прокурора України від 30.12.2015 №430 «Про організацію діяльності органів прокуратури України з особистого прийому, розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації».

З метою реалізації права кожного запитувача на доступ до публічної інформації відповідно до вимог Закону шляхом надання інформації за запитами до прокуратури області у 2017 році надійшло 144 документи з проханням надати публічну інформацію. Із них переважну більшість отримано поштою – 84 (58%), електронною поштою – 56 (39%), прийнято на особистому прийомі – 4 (3%).

Відео дня

 

 

За категорією запитувачів найбільше запитів надійшло від фізичних осіб – 78, від представників засобів масової інформації – 33, 27 – об'єднань громадян і решта від інших юридичних осіб.

Прокуратурою області розглянуто 117 запитів, 27 – відповідно до ст.22 Закону надіслано для розгляду належним розпорядникам інформації.

Із загальної кількості розглянутих запитів на 67 або 57% надано інформацію.

За даними проведеного аналізу, найцікавішою для запитувачів є інформація з питань досудового розслідування кримінальних проваджень, які викликали суспільний резонанс та підвищену увагу громадськості                    (20 запитів). З кадрових питань прокуратурою області розглянуто 15 запитів, у більшості випадків запитувачі цікавились розміром заробітної плати працівників прокуратури. Представники громадських організацій і засобів масової інформації хотіли отримати інформацію про статистичні дані про результати роботи органів прокуратури на пріоритетних напрямах (8 запитів). Решта запитів (24) стосувалася інших сфер прокурорської діяльності.

Крім того, до прокуратури Житомирської області за 2017 рік надійшло 49 звернень із посиланням на Закон України «Про доступ до публічної інформації», які на думку запитувачів є інформаційними запитами.

Водночас звертаємо увагу, що за результатами попереднього опрацювання таких звернень, за змістом вони є проханням надати роз’яснення окремих норм законів чи інших нормативно-правових актів або зверненнями громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Найбільше запитів (74) розглянуто апаратом прокуратури області, з них 42 – задоволено, на 31 – надано роз’яснення. Житомирською місцевою прокуратурою розглянуто 22 запити, надано інформацію на 9 запитів і у 13 випадках роз'яснено вимоги чинного законодавства.

Хотілося б зазначити, що за наявною в прокуратурі області публічною інформацією зверталися не лише мешканці Житомирщини, запити надходили із міст Дніпра, Києва, Одеси і Хмельницького, а також із Закарпатської і Хмельницької областей.

З початку поточного 2018 року прокуратурою області вже розглянуто 12 запитів на інформацію і 2 - направлено для розгляду належним розпорядникам інформації.

Із чила розглянутих 8 задоволено і надано запитувану інофрмацію, іншим 4 запитувачам надано роз’янення вимог чинного законодавства.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up