Замість пакетів - еко-торбинки: у Житомирі обмежили використання пластикової упаковки

Замість пакетів - еко-торбинки: у Житомирі обмежили використання пластикової упаковки

Ідею замінити шкідливі для навколишнього середовища пластикові пакетики на екологічні підтримала Житомирська міська рада, - повідомляє прес-служба відомства.

Депутати прийняли рішення «Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської об’єднаної територіальної громади».

Даним документом Житомирська міська рада рекомендує закладам торгівлі обмежити використання пластикової тари. За задумом розробників, завдяки таким діям у майбутньому відбудеться поступове заміщення пластикових пакетів  торбинками із екологічних матеріалів.

 «Проект рішення «Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської об’єднаної територіальної громади», розробку якого я ініціювала, має на меті привернути увагу суспільства до кліматичних та екологічних змін у світі.Водночас, прийняття такого документу – це лише початок. Надалі у Житомирі необхідно проводити масштабну просвітницьку роботу задля залучення громадськості до використання екологічної продукції. Прийшла на сесію з авоською та новітньою технікою бо ідея показати, що ми лише гості на цій планеті, і важливо, що залишимо після себе майбутнім поколінням. Власним прикладом заохочую використовувати замість поліетиленових пакетів еко-сумки та торбинки», - ділиться депутат міської ради Ірина Ярмоленко.

Відео дня

Житомирський голова Сергій Сухомлин поінформував, що для  полегшення переходу покупців з пластикових пакетів на еко - торбинки для використання у побутових цілях, виконавчі органи міської ради спільно з підприємцями міста планують реалізувати проект, у рамках якого фірмові мережі та місцеві виробники матимуть можливість отримати брендовані еко - торбинки для їх подальшої реалізації або поширення через програми лояльності.

Довідково:

В Україні на одну особу щорічно припадає понад 500 поліетиленових пакетів. За одну хвилину у світі їх використовується 10 мільйонів. Період розкладання одного становить понад 100 років. Фахівці ООН стверджують, що до 2050 року пластику у Світовому океані буде більше, ніж риби. У світі починають потроху відходити від використання пластикових пакетів і вводять на них цілковиту або часткову заборону. 33 країни світу повністю заборонили використання та обіг деяких поліетиленових пакетів. Ще 53 країни ввели часткову заборону або податок на пакети.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Olga Parkhomchuk

    А как же пакет в пакете ? )))
  • Тетяна Тарасенко

    Нарешті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up