Закриття супермаркету на Михайлівській та відновлення руху трамваїв

Закриття супермаркету на Михайлівській та відновлення руху трамваїв

Журналісти “20 хвилин” переглянули на сайті “DEM місцеві петиції” звернення до Житомирської міської ради, на які триває збір підписів.

Станом на 6 лютого на сайті зареєстровано шість петицій. Розповімо про деякі з них.

Закриття магазину "Фора" на Михайлівській

Автор петиції Олександр Казаков пропонує закрити магазин "Фора" на вул. Михайлівська та створити на його місці громадсько-культурний простір. 

Відео дня

“Вважаю, що призначення нового реконструйованого колишнього ресторану "Смоленськ" не відповідає старовинному та культурному наповненню вулиці Михайлівська. Відкриття продуктового супермаркету на цій вулиці вважаю вершиною цинізму, корупції та збагачення зацікавлених осіб. 

Пропоную на місці маркету та "бутіків" створити громадський культурний простір на кшталт галереї чи виставкового залу творів мистецтва, місць для презентацій у галузях науки та техніки, виставки народних майстрів, український мовно-культурний та духовний простір тощо. Такий підхід сприяє єдності, цілісності соціуму, перешкоджаючи руйнівному впливу ззовні та відроджує національну ідентичність”, — зазначив автор петиції.

Нагадаємо, що в кінці листопада мережа вибухнула шквалом критики — в історичному центрі Житомира на вулиці Михайлівській відкрили продуктовий супермаркет «Фора». Магазин розмістився в будівлі колишнього ресторану «Смоленськ», яка вже декілька років знаходилась на реконструкції.

Станом на ранок 6 лютого петицію підписали 15 осіб з 300 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 5 днів. Підтримати петицію можна за посиланням — https://petition.e-dem.ua/zhytomyr/Petition/View/92 

Залишити трамвай Житомиру

Житомиряни збирають підписи під онлайн-петицією з вимогою не ліквідовувати трамвайний рух в Житомирі. Відповідна петиція "Залишити трамвай Житомиру" опублікована на платформі електронної демократії.

"Житомиряни дуже стурбовані чутками про можливий демонтаж трамвайної лінії і прибирання трамваїв з Житомира. Хотілося би почути від влади її бачення продовження роботи трамвайних маршрутів та перспективи розвитку трамвая в місті Житомирі", — пише автор петиції Олександр Колібабчук.

До кінця збору підписів залишилось 25 днів. Аби її розглянули у міській раді, необхідно зібрати 300 підписів. Станом на сьогодні петицію підписали 65 осіб.

Якщо маєте бажання — підпишіть петицію за посиланням https://petition.e-dem.ua/zhytomyr/Petition/View/96 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Екатерина Комарова

    За!!!
    Но, у многих гтрожан нет доступа в интернет.
    Или не получается зарегестрироваться.
    Может, полезнее организовать бумажный** сбор подписей?
    Думаю, что только за пару дней пол Города подпишется!!!

    Антонина Вайрах reply Екатерина Комарова

    Екатерина Комарова було б добре
  • Антонина Вайрах

    Підтримую двома руками

keyboard_arrow_up