За міським транспортом можна слідкувати через мобільний телефон

За міським транспортом можна слідкувати через мобільний телефон

Відтепер житомиряни можуть відстежувати рух громадського транспорту за допомогою мобільного телефону. Розробники програми Dozor створили мобільний додаток на базі операційної системи Android.

 

Уже рік, як на громадському транспорті Житомира встановили GPS-обладнання. Завдяки цьому з’явилася можливість спостерігати за рухом обраної маршрутки в реальному часі. Обравши потрібну зупинку, користувач може побачити прогноз прибуття громадського транспорту. Така система працює щодо маршрутних автобусів та тролейбусів, які рухаються в межах міста.

«Зараз доступний новий сервіс для відстежування графіків руху міського транспорту. Приватні перевізники також можуть використовувати цей додаток», – розповів заступник міського голови Житомира Дмитро Ткачук.

Мобільна програма розроблена фахівцями житомирської компанії «Автоімідж». Проте «Dozor City» є універсальним для всіх міст, де транспорт обладнаний GPS-трекерами від «Автоіміджу». Тому при користуванні ним варто не забути обрати в меню потрібне місто.

Відео дня

За словами розробників, web-сторінка не зовсім адаптована під мобільні телефони, адже працює повільніше. Саме тому для швидшої роботи вирішили створити програму для операційної системи Android. Саме ця платформа нині є найбільш розповсюдженою.

Комерційний директор компанії «Автоімідж» Андрій Умінський додав, що найбільше програму використовують власники смартфонів. Тому для їх зручності у Play Market з’явився мобільний додаток Dozor. Він максимально схожий на онлайн-версію сайту і має цілу систему підказок. Крім того, програма позначає спеціальним знаком автобуси, пристосовані для перевезення маломобільних груп населення.

Щоправда, фахівці попереджають, що через відсутність 3G-покриття та пробки у Житомирі інформація може надходити з невеликим запізненням (максимум на 1 хвилину). Все ж таки, обравши місто та номер маршруту, можна спостерігати рух транспорту в реальному часі та знати відносно точний час прибуття.

«Зараз програма працює лише на Android. Але ми не зупиняємося, а плануємо створювати додаток на інші операційні системи», – зазначив Андрій Умінський.

Марина Михальчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:54 З початку квітня на Житомирщині Екоінспекція нарахувала понад пів мільйона гривень збитків через незаконне рибальство 16:30 У Житомирі відбудеться фінальна презентація архітектурної концепції скверу на Замковій горі 16:00 До уваги водіїв! У провідну неділю внесено зміни в рух транспорту в районі міського кладовища 15:41 Двоє юнаків на мотоциклі постраждали у ДТП в Коростені photo_camera Від читача 12:20 «Ми живемо, вони виживають». У Житомирі проведуть тренінг з правового захисту військовополонених 15:20 На Житомирщині почастішали випадки сказу у тварин 15:00 Коростенські спортсмени на п’єдесталі чемпіонату Європи з пара-армрестлінгу 14:41 У Житомирі розшукують безвісно зниклого 10-річного Іллю Захарчука. Оновлено - хлопчика знайдено 14:21 Жодної людини — журналісти «20 хвилин» проінспектували укриття під час повітряної тривоги photo_camera 14:00 З 10 по 12 травня Землю накриють найпотужніші магнітні бурі 13:00 Житомир в Instagram: святковий вайб 12:40 Житомирське районне управління поліції просить допомоги у встановленні особи жінки 12:20 Стажера-експедитора товариства викрили в махінаціях з грошима: присвоїв 12 тисяч гривень виручки 12:01 Вбив і закопав: жорстокий злочин у Житомирі photo_camera 11:40 Рятувальники попереджають про загрозу виникнення пожеж і необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час поминальних днів photo_camera 11:19 В Оліївській громаді притягнуто до відповідальності палія сухої трави 11:00 ДТП у Бердичеві: авто в’їхало у будівлю: травмовані водійка і мешканка будинку photo_camera 10:40 Окружна прокуратура через суд стягнула кошти на користь міського бюджету 10:20 Рівень довіри до державних електронних послуг зростає: результати дослідження 10:00 З 13 травня буде частково обмежено рух транспорту по вулиці Університетській
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up