За добу в регіоні виникло 8 пожеж в приватних оселях

За добу в регіоні виникло 8 пожеж в приватних оселях

Як повідомляє ГУ ДСНС України у Житомирській області, горіло на території Житомирського та Коростенського районів, а також в містах Малин та Житомир.

6 лютого о 13:56 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку на чотирьох господарів в с. Потіївка Житомирського району.

На місці події бійці ДСНС встановили, що осередок загоряння знаходиться на дерев’яному перекритті однієї з квартир, біля димаря пічного опалення. Вогонь частково охопив перекриття та загрожував поширенням по всій площі даху, а також всередину двох помешкань. Гасіння пожежі ускладнювала горючість старих дерев’яних конструкцій горища.

Відео дня

Спільними зусиллями рятувальників та працівників Потіївської місцевої пожежної охорони пожежу ліквідували о 17:14. Загалом було здійснено 5 підвозів води з відстані біля 1 км. Внаслідок надзвичайної події вогнем знищено 14 кв. м дерев’яного перекриття та пошкоджено 100 кв. м. Вдалося запобігти поширенню полум’я на покрівлю та всередину двох помешкань. Попередня причина займання – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення.

Також в с. Колодянка Ярунської територіальної громади Звягельського району вогнеборці залучалися на ліквідацію пожежі, що сталася на території приватного домоволодіння. Осередок загоряння знаходився в шлакоблочній господарській будівлі, що повністю захаращена різноманітними речами домашнього вжитку. З неї полум’я перекинулося на впритул розташований дровник з дровами та загрожувало подальшому поширенню на житловий будинок.

В результаті вогнем знищено господарчу будівлю, 4 куб. м дров та пошкоджено стіну житлового будинку. Двома пожежними автомобілями рятувальники здійснили 15 підвозів води з відстані біля 1 км. До гасіння залучалося 7 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

Наразі остаточні обставини усіх надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up