За добу рятувальники ліквідували чотири пожежі, три з яких - у Коростенському районі

За добу рятувальники ліквідували чотири пожежі, три з яких - у Коростенському районі

Про надзвичайні події розповіли в ГУ ДСНС України у Житомирській області.

15 січня о 14:00 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в цегляному житловому будинку у м. Овручі Коростенського району. Власник будинку розтопив грубу та через декілька хвилин почув тріск на горищі. Коли піднявся на дах, то побачив займання біля комину. Він негайно викликав рятувальників. 

На місці з’ясувалося, що існує загроза розповсюдження пожежі на весь житловий будинок. Вмілими діями рятувальників було зупинено подальше поширення полум’я оселею. Попередня причина займання – порушення правил монтажу димарів. Вогнем знищено та пошкоджено по 1 кв. м перекриття будинку.

Відео дня

Крім того, вчора ввечері у с. Станційне Лугинської територіальної громади того ж району рятувальники також залучалися на гасіння пожежі в приватному житловому будинку. Там сусідка побачила іскри, що виходили з комина та зателефонувала за екстреним номером «101». 

Аби дістатися до осередку пожежі, рятувальникам довелося спочатку прибрати антену, що перекривала вихід на перекриття горища. Вже після цього з’ясувалося, що біля лежака на горищі тліли дошки та ще деякі горючі матеріали. Займання оперативно ліквідували. У цьому випадку вогонь встиг пошкодити перекриття на площі 2 кв. м та покрівлю на площі 2 кв. м. 

Також минулої доби ліквідовано пожежі у Житомирі та у с. Ушиця Ушомирської громади Коростенського району.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up