За час жнив на Житомирщині виникло 3 пожежі на полях із зерновими загальною площею 8,5 гектарів

За час жнив на Житомирщині виникло 3 пожежі на полях із зерновими загальною площею 8,5 гектарів

Цього року жнива підготували непрості випробування. У найгарячішу пору не обійшлося без втрат на полях.

Зокрема, як повідомляє управління ДСНС України у Житомирській області, на Житомирщині зареєстровано 3 пожежі на полях із зерновими загальною площею 8,5 гектарів. Неодноразово горіла й стерня та солома. Також вогнеборці ліквідовували загоряння комбайнів у Новоград-Волинському та Ємільчинському районах. 

Відео дня

 - У напружений час жнив до пожежі може призвести найменша необережність із вогнем у хлібних масивах: кинутий недопалок, іскри від працюючої зернозбиральної техніки, зерновий пил, намотування соломи на деталі, потрапляння її на нагріті частини техніки та спалювання сухої рослинності поруч із зерновими посівами, - розповів виконуючий обов’язки заступника начальника Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Олександр Молодковець. 

- Не можна забувати й про те, що приборкати пожежу на полі дуже складно. Нерідко ліквідовувати їх доводиться із залученням значних сил рятувальних підрозділів, а значить і затратами значних матеріальних засобів й людських ресурсів. Ми не застраховані від випадків пожеж в цей період, але зробити все можливе, аби не допустити чи вчасно з мінімальними збитками ліквідувати загоряння - безумовно зобов’язані.

Звертаючись до хліборобів та керівників усіх ланок, Олександр Молодковець наголосив на необхідності забезпечити суворий контроль за дотриманням  протипожежних вимог у місцях збирання, переробки та зберігання продукції нового врожаю. Забезпечити необхідними первинними засобами пожежогасіння усю техніку, яка залучається до жнив та провести додаткові протипожежні інструктажі з навчанням персоналу діям у випадку виникнення пожеж. На період жнив необхідно організувати чергування у полях техніки, пристосованої для цілей пожежогасіння, що дозволить оперативно розпочати гасіння до прибуття підрозділів ДСНС і запобігти швидкому поширенню вогню. Також важливо щоденно проводити очистку двигунів і агрегатів комбайнів від пилу і бруду та перевіряти справність усієї техніки, яка виходить у поле.

Керівникам об’єктів до прибуття підрозділів державної пожежної охорони слід забезпечити:

  •  прибуття відповідальних осіб, локалізацію місця пожежі;

  •  евакуацію  із зони вогню людей та техніки;

  • організацію гасіння пристосованою технікою, первинними  засобами пожежогасіння;

  • забезпечити надходження додаткових засобів пожежогасіння, організувати підвіз води до місця пожежі;

  • чергування в місцях гасіння пожежі.

Рятувальники звертаються до керівників сільгосппідприємств та населення з проханням не використовувати відкритий вогонь та не розводити багаття у пожежонебезпечний період, заборонити спалювання стерні і поживних залишків. Не допустити пожеж у період жнив і зберегти вирощений врожай  — наш спільний обов’язок!

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up