З приходом тепла у Житомирі знову з'явилися професійні жебраки

З приходом тепла у Житомирі знову з'явилися професійні жебраки

Щойно потепліло, у районі Житнього ринку та біля колишнього магазину «Дитячий світ» свої місця знову зайняли професійні жебраки.

Якщо до війни методи жебракування були досить різноманітними, можна сказати, що навіть креативними, то зараз це традиційне: "Подайте Христа заради!" Тобто за кілька століть технологія жебракування не змінилася. Хіба що зараз на принтері роздруковують найрізноманітніші довідки нібито з лікувальних закладів на лікування неіснуючих дітей від неіснуючих хвороб.

До війни можна було почути жебраків, які виконували народні пісні чи щось із сучасної естради. Тепер таке вже можна почути лише від вуличних виконавців на Михайлівській, де вечорами та у вихідні дні проходить справжні вуличні концерти.

Справедливо зазначити, що виконавський рівень вуличних музикантів за останній час сильно виріс, що не може не тішити відпочиваючих у центрі міста. Проблемою, як не дивно, останнім часом на Михайлівській стають підлітки, що ганяють на велосипедах і на електричних самокатах. Ці транспортні засоби просто змушують відстрибувати перехожих убік. На жаль, на відміну від Європи, в Україні питання з велосипедистами та електричними самохідними пристроями законодавчо чітко не визначено.

Відео дня

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (18)
  • Виктор Макаревич

    Я в минулому році картину бачив як жебракував один по перехресті, а потім прийшли два гопника той жебрак віддав їм гроші що назбирав. Ось так ! Думайте кому давати , таким як він чи бабусі яка привезла на базар пучечок петрушки ,продати за копійки щоб купити хліба.
  • Светлана Рябая-Волынчук

    Можливо я не права,в сучасному світі існує інтернет,де знаходять багато благодійних фондів або волонтерів які підкажуть куди звернутися.А більшість от таких жебраків дійсно кляньчять на свої втіхи.Не спорю є бабусі і дідусі які дійсно виживають таким чином,але не молодь ,які стоять і  типу на лікування просять
  • Наталія Куркчі

    У кожного свій бізнес.)))) Ці  на вулицях просять, а чиновники у кабінетах  просять хабарі. Зауважу, що наші люди дійсно добрі. Всім дають. 😉
  • Олена Дмитрук

    Ні одна мати,коли в неї хворіє дитина не стоїть на базарі,а находиться з дитинкою.

    Larisa Osipchuk reply Олена Дмитрук

    Олена Дмитрук Ви правду пишете, я теж таке кажу завжди. Особливо бісять, коли ти їдеш з лікарні від хворої дитини, а у тебе ще просять.

keyboard_arrow_up