З початку року у водоймах області втопилаося шестеро людей

З початку року у водоймах області втопилаося шестеро людей

Сонце ще тільки пригріло, а люди вже активно починають купатися у водоймах.  Для рятувальників же області цей період є особливо напруженим, адже саме зараз слід чекати збільшення кількості загиблих та травмованих на воді.

Протягом купального сезону 2017 року на водних об’єктах Житомирщини загинуло 10 осіб, серед яких 3 дітей. З початку цього року вже зафіксовано 6 випадків загибелі людей на воді, 2 з яких протягом травня. Останніми жертвами водної стихії стали 39-річна жінка в с. Дениші Житомирського району та 26-річний чоловік у с. Вільха Романівського району. В обох випадках причинами трагедій стало необережне поводження на воді.

Зокрема, 39-річна жінка із Денишів як завжди прокинулась рано-вранці. На дворі стояла страшенна, як для початку травня, спека. Селянка упоралась із повсякденними домашніми справами та пішла скупатись на річку. Взяла із собою свого улюбленого песика, щоб не було нудно, та й все. За словами односельців, жінка чудово плавала і коли зустрічала дорогою до водойми знайомих, всі тільки бажали їй гарно відпочити. Ніхто навіть і не думав, що її купання закінчиться трагічно. Як помітили очевидці, жінка намагалася перепливти водойму. В один момент вона занурилась у воду, але більше вже не винирнула. Ймовірно її вхопила судома… Висновок: навіть люди, які чудово вміють плавати, можуть не розрахувати свої сили та піти на дно.

– У більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати і самовпевнено запливають далеко від берега – додає Ігор Нікітчук. – Але там на них чатує небезпека. Зокрема, вони можуть потрапити у потік холодної води, схопити судома... У цій ситуації головне – не злякатися. Треба зануритися у воду і сильно потягти рукою на себе ступню за великий палець. Головне – не панікувати, адже так ми не допоможемо ні собі, ні іншим.

Відео дня

Також фахівці стверджують, що відпочивати треба тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Безпечніше перебувати на воді у світлу пору доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18 градусів С, повітря не нижче +24 градусів С.

Інший трагічний випадок загибелі на воді у травні зафіксовано у с. Вільха Романівського району. Аби не сидіти вдома за телевізором, 26-річний чоловік накопав черв’яків, дістав вудки, зібрав торбинку та пішов рибалити до р. Козарка. Погода була спекотною, вітру фактично не було. Можна було спокійно насолоджуватися улюбленою справою на лоні природи… Наприкінці дня чоловіка почали шукати, адже на телефонні дзвінки він не відповідав та й сам ніяк не дав про себе знати. Його двоюрідні брати пішли прямісінько до водойми. Коли прийшли до річки, то на поверхні води вони побачили тіло свого родича. Пізніше експерти запевнили, що причиною загибелі рибалки стало утоплення у воді.   

Отож відпочивайте з розумом. Окремо хочеться звернутися до батьків! Необхідно пояснювати своїм дітям такі прості правила безпечної поведінки. Можливо ті знання, які ви дасте своїй дитині, в майбутньому врятують комусь життя.   

Управління ДСНС у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up