З початку року створено 1919 нових ОСББ, — Зубко

З початку року створено 1919 нових ОСББ, — Зубко

Сьогодні, ОСББ – ключовий партнер держави у впровадженні реформи ЖКГ та енергоефективності.

Політики, які проваджуються Урядом, міністерствами, законодавчо підтримуються парламентом є дуже важливими для ОСББ. Але з іншого боку, нам необхідна ваша підтримка і пропозиції під час підготовки необхідних законів та нормативно-правових актів для того, щоб вони реально запрацювали. Як показує практика, шлях від ідеї до реального отримання результату дуже довгий. Про це під час засідання Національної Ради ОСББ заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, до складу Нацради ОСББ обов’язково мають бути залучені представники Мінфіну, Мінсоціполітики, Мінекономіки і ОДА для персональної відповідальності за прийняття рішень.

«Сьогодні ми проговорюємо з ОСББ пріоритетні напрямки роботи щодо впровадження ключових законів у сфері ЖКГ, прийнятих у минулому році. В першу чергу, це закон «Про ЖКП», який безпосередньо впливає на роботу домогосподарств. ОСББ першими, хто почав шлях до управління своєю власністю, ресурсами і покращення послуг для своїх мешканців. Так, тільки з початку 2018 року створено 1919 нових ОСББ. Ефективність вашої роботи дозволяє економити на рахунках за ЖКП та впроваджувати найкращі енергоефективні технології», — наголосив Геннадій Зубко.

Відео дня

Серед законів, необхідних до впровадження – ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», ЗУ «Про енергетичну ефективність будівель», ЗУ «Про Фонд енергоефективності».

«Вчора ми підписали з ЄС фінансову Угоду про співфінансування Фонду енергоефективності на 50 млн євро. 20 квітня очікується підписання Угоди Європейського Союзу з IFC щодо участі в управлінні даним проектом. Фонд має запрацювати в 3-му кварталі 2018 і найближчим часом розпочнуться процедури відбору до його Наглядової Ради та Директорати. Його старт це початок кропіткої та важливої роботи, в якій ОСББ відведена одна з ключових ролей. А Фонд енергоефективності має стати надійним партнером ОСББ та їх мешканців», — розповів урядовець.

Крім того, під час зустрічі з Нацрадою ОСББ було обговорено  ряд актуальних проблемних питань. В першу чергу, щодо взаємодії ОСББ з органами влади, які  здійснюють контрольно-наглядові функції – Держаудитслужбою та Держпраці. Також, взаємовідносини ОСББ з підприємствами газо- та електропостачання, зокрема щодо загальнобудинкових газових лічильників, обслуговування внутрішньобудинкових мереж газо- та електропостачання, укладення відповідних договорів. Окреме питання, яке було підняте — списання органами місцевого самоврядування з балансу багатоквартирних будинків та передача технічної документації на будинок (відсутність технічної документації, відмова органу місцевого самоврядування «прощатися» з житловим фондом).

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up