З початку року на Житомирщині сталося 2256 пожеж, загинуло 76 осіб

З початку року на Житомирщині сталося 2256 пожеж,  загинуло 76 осіб

Управління ДСНС України у Житомирській області звертаються до мешканців області з проханням дотримуватись правил протипожежної безпеки.

Незважаючи на заходи, запроваджені рятувальниками області, через грубе порушення правил пожежної безпеки з початку цього року на Житомирщині вже сталося 2256 пожеж, на яких загинуло 76 осіб. Для порівняння – у минулому році виникло 2190 пожеж.

Наразі найбільш актуальні дві основні причини займань у побуті. Перша та, на жаль, і постійна – це паління цигарок у нетверезому стані, коли людина нездатна контролювати ситуацію. І друга – характерна для зимової пори року –  несправність і порушення правил експлуатації пічного опалення та використання електроприладів кустарного виробництва. Крім того, чималий відсоток пожеж припадає на домівки осіб «категорії ризику» – самотні літні люди, неблагополучні багатодітні родини, особи, які зловживають спиртними напоями.

Нещодавно в с. Крилівка Ружинського району на пожежі загинула 66-річна жінка. Попередньо встановлено, що загоряння сталось через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Жінка вирішила розтопити піч, але, зі слів родичів загиблої господині, остання понад 2 роки її не використовувала. Піч не була підготовлена до опалювального сезону належним чином, тож могла стати небезпечною для подальшого використання.  

Відео дня

І таких жахливих прикладів безліч. Лише за минулі вихідні на пожежах загинуло дві людини: в Андрушівському та Радомишльському районах області. До трагедії призвели все ті ж злощасні пічки. Чомусь люди не хочуть усвідомити того, що власна безпека залежить тільки від них самих. І ця фраза – не гасло, а життєва необхідність. Ми постійно проводимо інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування людей на них. Але, як свідчить статистика, усі зусилля залишаються марними.

Отож, зважаючи на зазначене, наполегливо прошу вас дотримуватися вимог пожежної безпеки у побуті, зокрема:

  • Якщо у вашому житлі холодно, використовуйте для опалювання приміщень тільки електрообігрівачі заводського виробництва.

  • Не залишайте біля печей, газових плит та димарів одяг та легкозаймисті речі.

  • Не доручайте дітям наглядати за печами, що топляться та не залишайте їх наодинці з увімкненими електрообігрівачами.

  • Не перевантажуйте електромережу, вмикаючи одночасно кілька потужних побутових приладів та використовуйте тільки калібровані запобіжники.

  • НЕ КУРІТЬ У ЛІЖКУ!

З повагою,

заступник начальника

Управління ДСНС України

у Житомирській області

Олег Шахрай

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up