З початку року хорошівські поліцейські викрили чотири десятки фактів нехтування батьківськими обов’язками

З початку року хорошівські поліцейські викрили чотири десятки фактів нехтування батьківськими обов’язками

Правоохоронці відділення поліції №4 Житомирського районного управління постійно проводять відповідні превентивні заходи щодо виявлення порушень, пов’язаних з вихованням неповнолітніх. Цьогоріч поліцейські підрозділу розшукали 6 дітей та провели близько півтора десятка профілактичних бесід у навчальних закладах.

Нещодавно до поліції звернулась жителька Новоборівської громади з повідомленням про зникнення 14-річної доньки, дівчинка не відповідала на телефонні дзвінки. За декілька годин поліцейські розшукали її у сусідній громаді.

Як з’ясували поліцейські, дівчина вирішила поїхати до друзів, не попередивши рідних, що її візит затягнеться на кілька днів. Тож правоохоронці провели з юнкою профілактичну бесіду, роз’яснивши їй можливі наслідки від такої поведінки, а відносно матері було складено відповідний адміністративний протокол.

Відео дня

Вже разом з представниками соціальних служб поліцейські проводять спільні рейди для запобігання вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень відносно неповнолітніх.

Під час подібних заходів рейдувальники перевіряють сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, проводять із дорослими превентивні бесіди, а в разі виявлення порушень застосовують відповідні заходи впливу.

Так з початку року хорошівські правоохоронці склали 40 протоколів за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП). Нині усі матеріали скеровані до суду для прийняття рішень.

У навчальних закладах ювенальні інспектори спілкуються з неповнолітніми з метою попередження вчинення правопорушень самими дітьми.

Житомирське районне управління поліції

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up