З берегів Тетерева та інших водойм області зібрали близько 500 мішків сміття

З берегів Тетерева та інших водойм області зібрали близько 500 мішків сміття

22 - 23 березня 2019 року Житомирським рибоохоронним патрулем в рамках всеукраїнської акції «Чисті водойми - екологічно здорова країна», ініційованої Держрибагентством, проведено прибирання берегової лінії водойм області. 

Про результати прибирання розповідає Житомирський рибоохоронний патруль.
До заходу також долучились студенти, рибалки, представники громадських організацій та громадяни… Всього в акції взяли участь близько 300 людей. 


Прибирання узбережжя водойм відбулось у таких місцях:
1. Житомирське водосховище, м. Житомир (прибежна смуга р. Тетерів від пров. Гуйвинський до Гідропарку; прибежна смуга р. Тетерів між пров. Річковий та вул. Шпаківська).
2. р. Тетерів (від маслозаводу «Рудь» до «Королівської бочки»).
3. р. Тетерів (між с. Перлявка та с. Корчак Житомирського району).
4. р. Тетерів (між 17-м км та 18-м км автошляху Житомир-Чуднів).
5. р. Случ, смт Любар (від ГЕС до міського пляжу).
6. Іршанське водосховище, Хошівський район.
7. Малинське водосховище (зі сторони м. Малин)
8. Корнинське водосховище, Попільнянський район (зі сторони смт Корнин).


Також до акції долучились Чуднівський та Овруцький райони, смт Нова Борова, с. Слобода-Селець Житомирського району, с. Старий Солотвин Бердичівського району.
Працівниками патруля, рибалками та громадськістю було зібрано близько 500 мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, покришок...тощо.
Нагадуємо, пластикові матеріали не розкладаються в ґрунті до 1000 років. Спалювати їх не можна, адже під час горіння виділяється діоксин, який згубно впливає на імунну систему людини. Період напіврозпаду діоксину в природі перевищує 10 років. Тому найбільш вигідним та екологічно чистим варіантом є вторинна переробка.
Пам’ятайте, кожен з нас щодня робить власний вибір: зберегти життя нашої планети чи сприяти її загибелі. Тому коли ви виходите на природу, не забувайте прибрати за собою та не лінуйтеся сортувати сміття. Своїм прикладом навчіть дітей та молодь дбайливо ставитися до навколишнього середовища.
Житомирський рибоохоронний патруль дякує усім за участь в заходах. Дана акція необмежена в часі. Тому прохання надсилати фото та геолокацію забруднених місць берегів водойм до рибоохоронного патруля Житомирщини, які будуть нанесені на спеціальну карту. А також робити пости у соціальних мережах з хештегом #чистіводоймиабо телефонувати на «гарячу лінію» відомства: (0412) 24-57-81, (067) 414-60-74.

Відео дня

Довідкова інформація:

Нещодавно експерти Організації Об’єднаних Націй оприлюднили заяву, в якій попередили людство про небезпеку подальшого забруднення Світового океану пластиковими відходами. Якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду, то до 2050 року у Світовому океані пластика буде більше, ніж риби.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Татьяна Фоменко

    Молодці!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up