З 1 квітня у Житомирській області вступає в силу щорічна заборона на вилов риби

З 1 квітня  у Житомирській області вступає в силу щорічна заборона на вилов риби

Як повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль, заборона встановлюється з метою збереження водних біоресурсів і створення сприятливих умов для нересту риби. Адже нерест – це найважливіший період в житті риб.

Відповідно до наказу Управління Держрибагентства у Житомирській області від 23 березня 2023 року № 16 затверджено строки нерестового періоду під час якого забороняється займатися риболовлею на водних об’єктах Житомирської області:

• з 1 квітня по 20 травня – на річках області та їх кореневих водах;

• з 1 квітня по 9 червня – на водосховищах;

Відео дня

• з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах.

Затвердити межі нерестовищ по всій акваторії рибогосподарських водних об’єктів, підконтрольних Житомирському рибоохоронному патрулю, за виключенням ділянок в адміністративних межах населених пунктів, де дозволяється любительське та спортивне рибальство відповідно до вимог Правил любительського і спортивного рибальства.

Відповідно до оновлених Правил рибальства під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега за межами нерестовищ, а також в адміністративних межах населених пунктів.

Житомирський рибоохоронний патруль спільно з правоохоронними та природоохоронними службами посилено контролюватиме водойми області в нерестовий період.

Порушення правил рибальства в цей час карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Житомирський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» управління: (067) 414-60-74.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up