Ювілейний "шлюб за добу" у Новограді-Волинському зареєструвала пара відомих спортсменів

Ювілейний "шлюб за добу" у Новограді-Волинському зареєструвала пара відомих спортсменів

5 вересня у Новограді-Волинському зареєстровано 50, ювілейний, шлюб у рамках проєкту Міністерства юстиції України «Шлюб за добу».

Стати на рушничок щастя за скороченою процедурою вирішила пара видатних українців, які прославляють Україну в Європі та світі, – майстер спорту міжнародного класу з важкої атлетики Максим Алексєєв та дворазова чемпіонка Європи серед молоді з важкої атлетики Яна Дяченко.

Вітаємо молодят зі створенням сім’ї, бажаємо кохання, щастя та довгого подружнього життя!

А ще нагадуємо, що зареєструвати шлюб «за 24 години» у п’яти містах області, де надається ця послуга, – Житомирі, Радомишлі, Коростені, Новограді-Волинському та Бердичеві – можна, виконавши кілька нескладних кроків.

Відео дня

Крок перший. Наречені, за умови досягнення шлюбного віку або отримання в судовому порядку прав на шлюб, звертаються до організатора державної реєстрації шлюбу (незалежно від місця проживання та громадянства), обирають дату та час реєстрації, узгоджують з організатором всі процедурні питання. Після цього між організатором і заявниками укладається договір у письмовій формі, подається заявка на проведення державної реєстрації шлюбу, сплачується державне мито та платні послуги. 

Подана заявка невідкладно передається до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Крок другий. Необхідно підготувати та надати такі документи:

  • паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства. У разі, якщо заявником є іноземець, особа без громадянства, додається документ, що підтверджує законність його (її) перебування на території України;
  • у разі, якщо заявники або один з них раніше перебували у шлюбі – документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним тощо);
  • документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами на українську мову, засвідченому в установленому порядку (вірність документів має бути засвідчена дипломатичним представництвом або консульською установою України, посольством (консульством) держави, громадянином якої є іноземець (країни постійного проживання особи без громадянства), Міністерством закордонних справ, іншим відповідним органом цієї держави або нотаріусом).

Працівник відділу державної реєстрації актів цивільного стану перевіряє документи, складає та надає на підписання нареченим заяву про державну реєстрацію шлюбу, після чого забезпечує проведення державної реєстрації шлюбу, в тому числі урочистої церемонії весілля у місці та в певний час, що були обрані нареченими.                  

На підтвердження проведеної державної реєстрації видаються свідоцтва про шлюб. Відомості про реєстрацію шлюбу вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану громадян у встановленому законодавством порядку.

Уся інформація – за посиланням: http://udr.ztjust.gov.ua/live-menyu/derzhavna-reyestratsiya-aktiv-simeynogo-stanu/shlyub-za-dobu/ .

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Alina Borysenko

    Дуже крута послуга, звісно, для тих, хто поспішає! А ми от готуємось з коханим грунтовно! До речі, усім, в кого весілля скоро раджу дуже цікавий весільний блог Hot Wedding - https://hotwed.com.ua/ru/stati . Підгледіли там і розваги, і традиції цікаві, і декор для залу.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up