Ювілей як прояв розуміння історичної мети і потужний заряд для подальшого розвитку!

Ювілей як прояв розуміння історичної мети і потужний заряд для подальшого розвитку!

22 вересня 2022-го року Житомирщина відзначала 85-річчя від часу свого заснування.

Нинішній ювілей через відомі обставини в області відзначали доволі скромно. Упродовж двох годин у залі Житомирської обласної філармонії пройшли урочистості та святковий концерт. Упродовж усього дійства лунали вітальні промови, нагороди та відзнаки були вручені визначним особистостям Житомирщини. Слід зауважити, що якраз посередині концертної програми над Житомиром пролунав сигнал повітряної тривоги, і учасники урочистостей змушені були податися в укриття. Втім, навіть з огляду на таку спричинену війною особливість, свято цілком і сповна досягло своєї мети – нагадало жителям області про потужний і солідний вік нашої Житомирщини як окремої адміністративно-територіальної одиниці на карті України, позначений дуже непростими випробуваннями, які нам довелося здолати.

За словами депутата Житомирської обласної ради Ігоря Ходака, який також був серед запрошених гостей на урочистостях з нагоди 85-ї річниці утворення Житомирської області, нинішнє свято, з  огляду  на обставини та час його проведення, було пронизане сумом. Адже головним лейтмотивом усіх промов, привітань та нагороджень була тема  визвольної  війни, у якій сьогодні Україна вкотре виборює свою незалежність і цілісність. Шана і безмірна вдячність нашим воїнам-захисникам була висловлена кожним, хто підіймався на сцену для промови.  

Відео дня

І. Є. Ходак зазначає, що закиди і заклики обминути чергову річницю від часу утворення  Житомирщини, які іноді лунали як напередодні, так і після завершення урочистого зібрання у залі філармонії, мали не зовсім коректний вигляд. Адже йшлося насамперед про те, що Житомирська область має славну і звитяжну історію, потужний потенціал для подальшого розвитку, і якраз нинішнє покоління полісян достойно і мужньо її продовжує, захищаючи рідну землю. Під час урочистостей на сцену Житомирської обласної філармонії піднімалося більше десятка військових, які боронять Україну на полі бою. Зрозуміло, кожен солдат чи офіцер ЗСУ, якому вручали нагороду чи цінний подарунок, отримував щирі і теплі, а загалом бурхливі вітання від імені кожного учасника свята. Ігор Ходак відзначив, що ювілейні урочистості проходили в атмосфері небувалого патріотичного піднесення, що символізує сьогодні надзвичайну єдність українського суспільства. Особлива повага і шана виявлялася воїнам Збройних сил України. Тож свято, яке ми щойно відзначили, стало проявом нашої державної зрілості і розуміння історичної мети – побудови незалежної, вільної і успішної країни, яка важко, однак переконливо крокує разом із цивілізованими народами світу. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up