Яким має бути місто, щоб забезпечити розвиток та самореалізацію мешканців

Яким має бути місто, щоб забезпечити розвиток та самореалізацію мешканців

Саме це питання обговорювали 19 травня у Житомирі під час публічної дискусії до Дня Європи «Місто як простір розвитку та можливостей», - повідомляє Житомирська міська рада.

Спікери дискусії: Віце-прем’єр-міністр України, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, міський голова Житомира Сергій Сухомлин, Надзвичайний і Повноважний Посол Словенії в Україні Наташа Прах, менеджер-економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета, директор проекту «Інтегрований розвиток міст в Украні» (Німецька урядова компанія GIZ) Матіас Брант, ректор ЖДТУ, професор Віктор Євдокимов, ректор ЖДУ імені Івана Франка Галина Киричук, куратор і засновник арт-центру «Я Галерея» Павло Гудімов. Модератор заходу – Лариса Губіна, телеведуча та автор передачі «Час. Підсумки тижня».

Відкриваючи захід, Лариса Губіна сказала, що Житомир, як і будь-яке інше місто в Україні має бути таким, щоб люди залишалися у ньому жити. «Місто має бути привітним, комфортним, красивим, з хорошими робочими місцями, достойною зарплатою гарними комунікаціями, культурними центрами. Про це сьогодні і будемо говорити», - сказала модератор заходу.

У рамках публічної дискусії посадовці, громадські експерти, науковці, учнівська та студентська молодь обговорювали питання – яким має бути місто, щоб забезпечити розвиток та самореалізацію його мешканців.

Відео дня

«Дуже важливо вибудовувати в собі не лише толерантність один до одного, але й дисципліну. Кожному з нас потрібно вчитися європейському не тільки зовні, але й зсередини», - вважає Геннадій Зубко.

«Головне наше завдання – це люди. Сьогодні, окрім війни на сході України, відбувається війна за людський ресурс. Зараз не стоїть так гостро проблема знайти робоче місце як 2-3 роки тому. Ці місця вже є, але є питання до якості цих робочих місць. Якість цих робочих місць потрібно постійно підвищувати. Необхідна інша якість, інший рівень освіти», - наголосив Сергій Сухомлин.

«Чому Словенія так тісно співпрацює з Житомиром? В Житомирі сформована зрозуміла, чітка довготривала стратегія розвитку міста. У міста є багато креативних ідей», - сказала Наташа Прах.  

За словами Павла Шеремета, зростання ВВП залежить від продуктивності праці, яка, у свою чергу, залежить від освіти та інфраструктури.

«Нам всім потрібно думати про те, як підвищувати свою продуктивність праці. Від цього залежить і власний дохід, і дохід міста, дохід області, дохід держави. І саме це дає нам підґрунтя для повноцінної європейської інтеграції», - наголосив  екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.

Онлайн-трансляцію дискусії можна переглянути за посиланням: http://zt-rada.gov.ua/?3398[0]=3920

Нагадаємоу 2015 році до Дня Європи у Житомирі за участі Першого секретаря, заступника голови місії посольства Латвійської республіки в Україні Лігіти Давидової, відбулася панельна дискусія «Що Україна і Житомир можуть дати Європі? Що Європа може дати Україні?». У минулому році до Дня Європи У Житомирі на вулиці Михайлівській відбулась публічна дискусія «Європейські цінності. Досвід добросусідства», у якій взяли участь представники влади та громадськості міст-побратимів Житомира та інститутів громадянського суспільства Республіки Польща. Модератором дійства став відомий журналіст, редактор Громадського радіо Андрій Куликов.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up