Як житомирянам подати показання за воду, газ і світло, не виходячи з дому

Як житомирянам подати показання за воду, газ і світло, не виходячи з дому

Для того, аби не гаяти час і не стояти в чергах, є кілька способів подати показання лічильників за газ, світло і воду. Пропонуємо ознайомитися, як можна це зробити.

Як передати показання лічильника газу

Щомісяця за період з 1 числа минулого місяця до 1 числа поточного місяця розраховується обсяг спожитого природного газу та визначається розмір плати за нього. Для точного розрахунку обсягу спожитого природного газу споживачу необхідно зафіксувати показання лічильника на 1-е число місяця та передати їх газовій компанії впродовж 5 днів, до 5 числа. Не отримавши фактичні показання вчасно, обсяг спожитого газу оператор ГРМ визначить розрахунковим методом. 

Цілодобово можна передати показання лічильника в особистому кабінеті на сайті 104.ua або 104 Mobile, а також за допомогою SMS-повідомлення за номером 7104. Перед відправкою повідомлення необхідно зазначити номер особового рахунку, який складається з 10 цифр, а потім через пробіл ввести показання лічильника – до 5 цифр.

Передати показання можна, зателефонувавши до контакт-центру «Житомиргазу» за номерами (0412) 558-004, (067) 33-38-104, який працює без вихідних з 8:00 до 20:00. За допомогою голосового меню оберіть варіант «Передати показання», потім за допомогою підказок введіть номер особового рахунку та показання.

Відео дня

Також допомогти в цьому питанні може чат-бот 7104ua у Viber за наявності особового рахунку у «Житомиргаз Збут». Для реєстрації вам знадобиться вказати номер особового рахунку (в системі постачальника) та суму останнього платежу за газ або номер лічильника газу. Однак перед цим необхідно відсканувати QR-код (Фото 1).

Фото 1

Варто зазначити: якщо у вас укладений договір на поставку газу з іншим постачальником, показання все ж потрібно передавати місцевому оператору ГРМ. А от оплату потрібно здійснювати постачальнику, з яким було укладено договір. 

Якщо ви не встигли передати показання до 5 числа, обов'язково вписуйте фактичні показання лічильника у відривний талон рахунку за газ – для цього передбачені спеціальні поля. Наступного місяця показання потрібно передати вчасно.

Як передати показники за воду

Для правильного нарахування за спожиті послуги водопостачання та водовідведення необхідно передавати показання засобів обліку щомісяця з 10 числа по останній день місяця. Внести показники можна кількома способами, однак перед цим не забудьте вказати особовий рахунок. 

Можна залишити дані в особистому кабінеті на сайті «Житомирводоканалу», перейшовши за посиланням https://cpp.vodokanal.zt.ua/, а також допомогою чатів Viber (Фото 2)  https://chats.viber.com/gkh_in_ua

Фото 2

та Telegram (Фото 3) https://t.me/GKH_IN_UA_BOT.

Фото 3

Можна зателефонувати за номерами: 550-552, 0800-752-553 або надіслати SMS-повідомлення на один із номерів: (063)-108-11-19, (067)-411-53-50 у форматі № особового рахунку – показник.

І останній спосіб – можете залишити звукове повідомлення на голосовій пошті.

Як передати показання за електроенергію

Показання за електричну енергію приймаються по 3-є число наступного за звітним місяця. Для запобігання автоматичних донарахувань споживання та уникнення пов'язаних із цим можливих непорозумінь у «Житомиробленерго» радять здійснювати передачу показань не раніше, як за 2 доби до закінчення звітного місяця. 

Є декілька способів передати показання за електроенергію. Перший – зателефонувати до кол-центру, який працює цілодобово за номерами: (0412) 55-92-82, (067)-155-92-82, (080)-030-92-82 та  (095)-655-92-82. Надіслати повідомлення на електронну пошту [email protected]. На сайті АТ «Житомиробленерго» на сторінці «Передати показання лічильників (побут)» з 20-го числа звітного місяця по 3-те число наступного за звітним.

Ще одним зручним способом передачі показань є мобільний додаток «Ваш рахунок» (Фото 4), який потрібно встановити на свій смартфон. Якщо ви обрали такий варіант, варто звернути увагу на декілька моментів. Додаток приймає показання тільки у період двох останніх днів розрахункового місяця та трьох днів наступного місяця. Показання зараховуються на перше число наступного місяця. Для реєстрації потрібно ідентифікуватися по особовому рахунку та прізвищу особи, з якою укладено договір на розподіл електричної енергії. 

Фото 4

Якщо ви активний користувач Viber, для вас ідеально підійде Viber-бот (Фото 5). Для цього лише необхідно зчитати qr-код сканером додатку Viber та підключитися до бота. Передавати показання лічильника необхідно з 20 числа звітного місяця по 3 число наступного за  звітним. 

 Фото 5

У «Житомиробленерго» наголошують, що минулого року було запроваджено новий зручний сервіс для передачі показань приладів обліку електричної енергії за допомогою інтерактивного голосового меню. Необхідно зателефонувати за одним із номерів: (0412) 55-92-82, (0412) 55-92-65. Однак варто звернути увагу, що вартість дзвінка буде стягуватись згідно з тарифами вашого оператора. За допомогою підказок інтерактивного голосового меню необхідно ввести особовий рахунок. Ваш особовий рахунок ОСР (АТ «Житомиробленерго») для передачі показів електролічильника є індивідуальним, містить 8 цифр і вказаний у рахунку у верхньому лівому куті.

Після того, як правильно ввели номер особового рахунку, необхідно вказати зонність встановленого лічильника: якщо лічильник звичайний, однозонний – натисніть 1, двозонний – натисніть 2. І останній крок – введіть показання приладу обліку. При внесенні показань зверніть увагу на те, що потрібно вносити всі цифри, які відображені на лічильнику, за винятком дробової частини, яка відділена від основної комою або віконцем іншого кольору. Якщо все зроблено вірно – показання лічильника електроенергії будуть прийняті в обробку «Житомиробленерго».

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (5)
  • Читач10

    Чому не приймаєте показники SMS повідомленням у форматі номер особового рахунку- показник лічильника? Це дуже зручно.
  • Герус Олексій

    Дякую. Це зручно.
  • Ярослав Мудрий

    Краще запропонуйте  як зменшити тарифи для населення газ,вода,енерго!?)

    Kelnitskiy Dmitriy reply Ярослав Мудрий

    Хомеча Ярослав немного хочется возразить-лучше бы адекватная средняя зарплата была в стране на подходящем уровне. Работодатели массово берега пустились-цены и на жратву выросли уже п..ц..
    А уровень оплаты труда даже понижают.
  • Юрий Кондратюк

    Вибачте а якого біса щось комусь подавати !!!!!!! ЧИ ВИ ДІЙСНО ОТУПІЛИ ДО КРАЮ!!!

keyboard_arrow_up