Як ветеранам отримати житло або відшкодування

Як ветеранам отримати житло або відшкодування

Ветерани можуть отримати житло або покращити умови проживання, ставши на квартирний облік.

Ветерани, які отримали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях чи при виконанні обов’язків військової служби, забезпечуються житлом протягом двох років з дня взяття на квартирний облік. Житло надають місцеві ради та адміністрації, якщо на нього виділено фінансування з бюджету.

Український ветеранський фонд надає безплатні юридичні консультації ветеранам, військовим та їхнім родинам. Щоб отримати правову допомогу, необхідно заповнити заявку на сайті фонду. 

Щоб стати на квартирний облік, необхідно зібрати: 

Відео дня

Залежно від конкретної підстави постановки на облік:

Зібрані документи необхідно подати до відділу, що зараховує на квартирний облік (наприклад ЦНАП). Протягом 30 календарних днів з дня подачі документів буде рішення щодо взяття на квартирний облік. У разі задоволення заяви отримаєте письмову відповідь з повідомленням дати взяття на облік, виду і номера черги. У разі відмови отримаєте лист з мотивацією відмови та роз’ясненням. 

Гроші замість житла: як отримати

Отримати грошову компенсацію можуть особи з інвалідністю внаслідок війни I та II групи, ВПО, які є учасниками бойових дій або особами з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи, члени сім’ї особи, яка загинула (пропала безвісти).

Щоб отримати компенсацію, необхідно перебувати на квартирному обліку. Внутрішньо переміщеним особам потрібно перебувати протягом року на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО за місцем фактичного проживання в межах м. Києва або однієї з областей.

Порядок отримання грошової компенсації:

Зверніть увагу, що виплата компенсації залежить від суми асигнувань, виділених для виплати таких компенсацій.

Джерело: Український ветеранський фонд

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Сергей Иванов

    Лохотрон від міської ради,Сухомлин та Олена Розенблат дуже «турбуються» за військових, так пупки понадривали щоб не дати житло військовим , що за своєю сутністю та продажністю і жадібністю до грошей , що вони силовим шляхом, незаконними рішеннями , та злісно не виконуючи рішення Верховного суду від 30.09.2022 року, відібрали у забудовника з Київа земельну ділянку по вул.Героїв десантників 19. Це та ділянка на богунії , де Київський забудовник мав збудувати чотири будинкі , та передати військовим майже тисячу квартир одночасно, Тим самим значно скоротити чергу військових на тисячу квартир , але місцевий пройдисвіт та земельний рейдер Сухомлин в угоду власних амбіцій та жагою до незаконного збагачення , вирішив заблокувати будівництво , щоб військові не отримали тисячу квартир, зробив це з особливим цинізмом та назабністю, ігноруючи закони України та Конституцію. Здійснено цей злочин за мовчазною підтримкою депутатів житомирської міської ради, та в угоду фінансових інтересів депутатки міської ради Олени Розенблат та її будівнльної компанії «Фаворит» ,через штучно створену нею псевдопатріотичною прокладкою з нульовим статутним капіталом, з відсутністю будь якої будівельної техніки, ця прокладка має назву « ОК ЖБК «Захісник -2021»», та яку контролює і лобіює Олена Розенблат особисто. Всі незаконні рішення що подавалися на розгляд та прийняття незаконних  рішень від рейдерської прокладки , подані та лобійовані особисто Оленою Розенблат .Всі заяви Сухомлина та Олени Розенблат про забудовника з Київа , який нібито нічого не збирався для військових , та взагалі щось будувати це суцільна брехня та наклеп, тому що незаконними рішеннями якими відбирали земельні ділянки по вул. Героїв десантників 19,в Житомирі , були спрямовані на блокування такого будівництва, з послідуючою забудовою будівельниками Олени Розенблат . Тому і реклама отримання житла військовими за державними програмами , які останніми днями рекламує Сухомлин, є ніщо не іншим як прикриття свого злочину з рейдерського захоплення земельних ділянок , свого власного збагачення , та збільшення статків його подільниці по злочину Олени Розенблат . Своїми діями вони позбавили тисячу сімей військових квартир, а скільки за їхньою байкою чи легендою про « турботу за війскових отримають п’ять - десять??? Відчуваєте різницю що обіцяють, а що насправді військові втратили. На ціх ділянках вже на повну хозяйнують рейдери за підтримкою Сухомлина та Олени Розенблат , та їх злочини активно прикривають корумповані правоохоронні органи, які не «бачать складу злочину, та повна відсутність для притягнення до кримінальної відповідальності цей кримінальний дуєт»

keyboard_arrow_up