Як приватизувати кімнату в гуртожитку?

Як приватизувати кімнату в гуртожитку?

Щодня до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро у Житомирській області звертаються десятки людей, яким потрібні фахові юридичні консультації. Спеціалісти надають безкоштовні правові консультації кожному, хто цього потребує. З початку року в місцевих центрах та бюро проконсультували більше 16 тисяч громадян. 

Як приватизувати кімнату в гуртожитку? Консультацію з цього питання надали спеціалісти Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Право на приватизацію кімнат у гуртожитку передбачено Законом України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитку». Відповідно до нього таке право надають особам, які не мають у власності іншого житла та на законних підставах проживають у гуртожитку більше п’яти років.

Гуртожитки, у яких можна приватизувати кімнату, повинні бути у володінні комунальної чи державної власності. Для приватизації кімнати в гуртожитку громадянин, який виявив бажання, збирає та подає відповідний пакет документів до відділу приватизації за місцем знаходження гуртожитку.

Відео дня

Основними документами, які надають право на приватизацію, є ордер на житлове приміщення або інші документи, які підтверджують факт законного проживання, технічний паспорт кімнати, довідки з обслуговуючих та утримуючих компаній.

Однак існує безліч нестандартних ситуацій, за яких особа не може отримати необхідний документ та в подальшому реалізувати право на приватизацію. Основними проблемами є: відсутність ордера на вселення, термін проживання з реєстрацією менший п’яти років, наявність іншого житла, яке не відноситься до приватизаційного, приватизаційне приміщення не відповідає цільовому призначенню, інші порушення, за яких неможливо приватизувати житло. У таких випадках для визнання права власності на кімнату в гуртожитку необхідно звертатися до суду.

Якщо у вас виникли питання, звертайтесь до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Бердичівський місцевий центр – вул. Чорновола, 9, тел.: (04143) 4-14-42

Житомирський місцевий центр – вул. Гагаріна, 47, тел.: (0412) 43-01-76

Коростенський місцевий центр – вул. Сосновського, 28-Г, тел.: (04142) 5-09-45,49

Новоград-Волинський місцевий центр – вул. І. Франка, 31А, тел.:(04141) 2-15-82.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up