Вулиця Михайлівська в Житомирі перетворюється на стоянку для автомобілів

Вулиця Михайлівська в Житомирі перетворюється на стоянку для автомобілів

Наприкінці 2017 року в Житомирі було встановлено декілька болардів на вулиці Михайлівській. Тоді багато хто зрадів, що центральна вулиця нашого міста врешті-решт дійсно стане тільки пішохідною. 

На своїй сторінці у Facebook в листопаді 2017 року тодішній головний архітектор Житомира Юрій Безбородов опублікував пост: «Дякуючи Сергію Янушевичу та КП «УАШ», запрацювали боларди. Маленькі перемоги кожного дня. Незабаром будуть ще «улучшайзери» на кругу Соборної площі, на розі Київської та Михайлівської (додаткові антипаркувальні півсфери) та дещо ще». 

Вже тоді були сумніви щодо терміну, який зможуть відпрацювати дані пристрої. Поставкою та встановленням болардів займалася житомирська компанія «Стиль-Сервіс». Загальна вартість встановлення та проведення відповідних мереж склала 580 тисяч гривень.

Відео дня

«Пішохідною Михайлівська все-таки стане. На жаль, не з першої спроби. Сьогодні підняли обмежувачі руху (болларди) тільки зі сторони Лятошинського. Ще є технічні проблеми, з якими протягом наступного тижня компанія-підрядник обіцяє розібратись. Також будуть встановлені обмежувачі проїзду по Скорульського. Власникам магазинів та кафе пропонується доставляти товар з 23-ї до 8-ї години ранку або вдень на візках – так як це робиться у більшості європейських міст. Насправді, вул. Михайлівська ще не здана в експлуатацію і не прийнята на баланс ні містом, ні КП УАШ як балансоутримувачем.  Ми і так форсуємо справи, зважаючи на громадську думку та великий резонанс, пов'язаний із парковками біля нового фонтану. Вже замовлені антипаркувальні стовпчики та напівсфери, за допомогою яких хочемо обмежити рух не тільки на Михайлівській, а й на пішохідних зонах біля кінотеатру Україна, універмагу та інших місцях, де покладено нову плитку», – писав у Фейсбуці колишній очільник КП «УАШ» Сергій Янушевич.

Пройшло не так багато часу, і побоювання житомирян стали реальністю. Спочатку боларди опускалися для того, щоб могли проїхати машини до кафе та магазинів, розташованих на Михайлівській. Потім під час проведення різноманітних свят в центрі міста почали заїжджати вже досить великі вантажівки.

Під час проведення заходів до Дня Європи боларди також були опущені. Більше того, просто на фонтані та уздовж всієї Михайлівської стояли вантажівки. Один з болардів був просто знесений якоюсь з цих вантажівок. В такому вигляді він стоїть вже більше двох місяців. 

Таким чином, викинувши на вітер більше ніж півмільйона гривень, перлина нашого міста продовжує бути стоянкою для вантажівок. Через Михайлівську спокійно проїжджає будь-який транспорт, але ні комунальні, ні муніципальні служби на це не реагують. 

Декілька днів тому на Михайлівську заїхали два авто. Були викликані патрульні. Але про результат поки що дізнатися ми не змогли. В будь-якому випадку найстрашніше, що може бути застосовано до порушника, – невеликий штраф. 

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Nadia Lobay

    Та в день горить освітлення!!!
  • Larisa Zainchkovskaya

    Пропоную взимку не допускати на Михайлівську снігоприбиральну техніку. Це ж пішохідна вулиця.  Хай будуть лопати усі, хто переймається наявністю службового транспорту на даній вулиці і гребуть сніг вручну
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up