Врятувати Житомирське водосховище: фахівці та громадськість вивчали ситуацію із загибеллю риби на Тетереві

Врятувати Житомирське водосховище: фахівці та громадськість вивчали ситуацію із загибеллю риби на Тетереві

У неділю 21 травня 2023 року представники ВП ГО «З.В.І.Р. Житомир» та Громадської ради при Житомирській РДА провели обстеження Житомирського водосховища. 

У ході обстеження було виявлено сотні екземплярів загиблої риби, а саме товстолобів трофейного розміру, місцями на берегах річок Тетерів та Гнилоп‘ять спостерігаються купи гнилої риби, яку рибалки самостійно виловили з води, сморід стоїть страшенний.

На сьогодні важко судити про причини масової загибелі риби у водосховищі, компетентні служби мають надати результати своїх досліджень та висновки, але однозначно сьогодні вже потрібно ліквідовувати наслідки цієї надзвичайної ситуації, загиблу рибу треба виловити та захоронити у спеціально відведене місце, адже вона сама нікуди з водосховища не дінеться, відбувається забруднення води, поруч пляжі Житомирського гідропарку, де вже відпочивають житомиряни з дітьми.

Відео дня

Представники громадськості закликають Житомирську міську раду терміново відреагувати на ситуацію та належним чином організувати роботу з ліквідації наслідків, скликати комісію ТЕБ та НС та розглянути питання щодо оголошення надзвичайної ситуації та вживати заходів відповідно до законодавства України.

Також представники ВП ГО «З.В.І.Р. Житомир» радять громадянам утриматися від купівлі та споживання річкової риби невідомого походження, особливо товстолобів.

Нагадаємо, 17 травня на річці Тетерів в межах Житомира виявили масовий мор риби.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up