Ворог зосереджує зусилля на встановленні повного контролю над територіями Донеччини і Луганщини: оперативне оновлення на 06.00 11 серпня 2022 року

Ворог зосереджує зусилля на встановленні повного контролю над територіями Донеччини і Луганщини:  оперативне оновлення на 06.00 11 серпня 2022 року

Слава Україні! Триває сто шістдесят дев'ятий (169) день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню.

Ворог зосереджує зусилля на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської області та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей , створення сприятливих умов для відновлення наступу на певних напрямках, а також блокування морських комунікацій України в Чорному морі.

Ворог продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів по військовим та цивільним об'єктам на території нашої Держави.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація не змінилася. Підрозділи Збройних Сил Республіки Білорусь виконують завдання щодо посилення захисту відрізку білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях.

Відео дня

На Сіверському напрямку ворог обстріляв зі ствольної артилерії цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Логі Чернігівської області та Ворожба, Мезенівка, Грабовське та Славгород Сумської області.

На Харківському напрямку ворог наніс вогневі збитки поблизу Уди, Петрівки, Протопопівки, Коробочкине та Шевелівки.

На Слов'янському напрямку ворог продовжив обстріли з артилерії та танків поблизу Карнаухівки, Вірнопілля, Богородичне, Мазанівки та інших.

На Краматорському напрямку ворог застосував ракетну артилерію та танки поблизу Сіверська, Верхнокам'янського, Серебрянки та Григорівки для пошкодження вогнепальних об Вело наступальні дії поблизу Григорівки та Верхнокам'янське, невдало, відступило. В районі Івано-Дар'ївки тривають бої.

У напрямку Бахмута ворог обстріляв наші війська з танків та артилерії поблизу Бахмута, Костянтинівки, Переїзне, Веселе, Бахмутське, Весела Долина, Яковлівки, Вершини та Зайцевви. Ворог наніс авіаудари поблизу Вимки, Спірне, Соледара, Бахмута та Зайцеве.

Окупанти провели розвідку шляхом боїв біля Яковлівки. Наші воїни відгнали окупантів назад. Ворог безуспішно провів наступально-штурмові дії поблизу Бахмутське та Зайцеве. Ворог відступив з втратами. Бої тривають в районах населених пунктів Вершина та Дача.

На Авдіївському напрямку ворог вів артилерійський вогонь поблизу Мар'їнки, Водяне, Нетайлове, Авдіївки, Піски, Опитне та Краснохорівки. Провели авіаудар поблизу Авдіївки. Проводить наступальні дії на напрямках Мар'їнки та Піски, бойові дії продовжуються.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли зі ствольної та ракетної артилерії, танків в районах населених пунктів Новомихайлівка, Мала Токмачка, Малинівка, Лук'янівське, Вугледар, Новоданилівка, Времівка, Білогір'я, Бурлацьке і Кушухум. Окупанти застосували авіацію поблизу Новомихайлівки, Пречистівки та Золоти Ниви. Під Павлівкою намагалися просунутися. Українські воїни рішуче придушили ці спроби.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує свої основні зусилля на утриманні зайнятих позицій та перешкоджанні наступу наших військ. Підтримує високу інтенсивність розвідки БПЛА.

Ворог обстрілював цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Миколаїв, Українка, Прибузьке, Лиманів, Степова Долина, Благодатне, Веселий Кут, Кобзарці, Біла Криниця, Твердомедове та Осокорівка. Авіаудари біля Андріївки, Новогригорівки, Білої Криниці, Мирни, Велике Артакове, Лозове.

Загроза ракетних ударів по військових об'єктах та об'єктах критичної інфраструктури на території України зберігається. Закликаємо не ігнорувати сигнали повітряного попередження.

Віримо в ЗСУ! Разом ми переможемо!

Слава Україні!

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up