Володимир Недільський про ГідроЕлектроСтанцію, яка вбиває річку Тетерів

Володимир Недільський про ГідроЕлектроСтанцію, яка вбиває річку Тетерів

Вже не перший місяць у Житомирі йде боротьба за чистоту річки Тетерів.

Підприємство, яке належить одному з депутатів Опозиційного блоку Анатолію Мелашенку, взяло ГЕС (гідроелектростанцію), що знаходиться на вулиці Жуйка в місті Житомирі, в оренду у громади міста і швидкими темпами знищує і річку, і екосистему на ній. Небайдужі житомиряни, які неодноразово навідувалися на ГЕС, зафіксували не лише масові порушення у роботі самого підприємства, а й негативні наслідки, які його діяльність приносить екології. Представники влади неодноразово виїжджали за викликом жителів міста на річку Тетерів, де були зафіксовано на відео великі скиди води, навіть у період нересту риби та раків, що заборонено водним законодавством України. Це не принесло ніяких зрушень у вирішенні цих порушень. Станом на 2 жовтня ніякі порушення з виявлених раніше не виправлені, навіть додались нові, а ГЕС продовжує функціонувати, збагачуючи свого власника. 2 жовтня комісія з представників житомирян та влади виїхала на ГЕС, де зафіксувала додаткові порушення: масляні плями на даній гідроспоруді, які стікають у воду; зі слів охоронця, він працює неофіційно; будівлі в жахливому стані; на території безліч побутового сміття; дамба поросла рослинами і знаходиться теж в дуже жахливому стані. З власних джерел журналістам стало відомо, що у працівників ГЕС немає спецдопусків до роботи на даній споруді. Окрім того, на території ГЕС вівся вилов риби сітями, які 2 жовтня були конфісковані рибоохоронним патрулем.

Журналісти «20 хвилин» вирішили поспілкуватися з житомирянином Володимиром Недільським, який живе неподалік гідроелектростанції і щодня бачить, як підприємство вбиває екосистему на річці Тетереві. Після того, як він у соцмережах звернув увагу житомирян на проблему, що склалася навколо ГЕС, його почали обливати брудом, посипалися погрози від людей, які зацікавлені, щоб ситуація зам`ялася, а вони далі могли наносити непоправної шкоди екосистемі. Зі слів Володимира Недільського, одним з друзів власника ГЕС є Олександр Громов, який активно захищає бізнес Мелашенка і поливає брудом всіх, хто стає на захист річки Тетерів, використовуючи брудні методи і не добираючи слів.

Відео дня

  • Пане Володимире, як ви можете прокоментувати виступи активіста Олександра Громова?

  • У мене складається таке враження, що прокоментувати ситуацію з цією істотою може лише головний лікар нашої психіатричної лікарні пан Гусак. Тому що мені здається, що така буйна уява цього представника нашої житомирської фауни може бути пояснена тільки осіннім загостренням психіатричних розладів у людини. Але якщо говорити серйозно, то подивіться, яка ситуація складається: виходить, що і я, і будь-хто з нас може стати злочинцем тільки за те, що хоче прокоментувати або звернути увагу спільноти на очевидні проблеми, які існують у нашій державі.

  • Які саме проблеми?

  • Ті проблеми, які зафіксовані, проблеми, які бачило безпосереднє керівництво цієї гідроспоруди, проблеми ті, які знаходяться на поверхні сьогодення нашого. Це по-перше. По-друге, стосовно цього персонажа Громова у мене виникає одне запитання: скажіть, будь ласка, а хто він взагалі такий, щоб давати характеристику мені, щоб характеризувати мою сім`ю, щоб взагалі давати характеристику ситуації на Житомирщині? Одне-єдине запитання, яке мене цікавить, хто взагалі він такий. Вони називають себе активістами, журналістами, патріотами. Що вони взагалі зробили корисного для міста та держави? Я хотів би звернутися до керівництва Опозиційного блоку у Верховній Раді та задати їм питання: шановні, у мене таке враження, і не тільки у мене, а й у всієї спільноти і громади Житомирської області, що ви там взагалі всі з`їхали з глузду. Чому? Тому що ви направляєте таких людей, як Мелашенко, керувати вашою обласною фракцією Опоблоку, бути представником вашої політичної сили, людину, яка взагалі не розуміє, що таке Житомирщина і яка взагалі не має відношення до Житомирської області. Як голова обласної екологічної комісії, який має захищати екологію, він навпаки сприяє своєю діяльністю її знищенню. Три гідроспоруди працюють на нього, і він є власником цих комерційних структур. Розумієте? І цими своїми діями керівництво Опоблоку взагалі душить останню надію і останні ті відсотки довіри людей до цієї політичної сили завдяки отаким-от екземплярам, як Мелашенко, Лісін, Громов і т.д. Якщо вони думають, що ці три особи – це і є спільнота і громада Житомирщини, то вони глибоко помиляються. І результати своєї діяльності, я так думаю, вони дуже скоро побачать у 2019-му році на виборах, хто і як буде голосувати. Дуже багато людей розчаровані. Приїжджав цілий народний депутат пан Павленко з делегацією (Наталією Леонченко, Наталією Рибак –представники Опоблоку) в день чергового скиду води. Як він тут засмучений ходив по моєму подвір`ю, розповідав, як це все погано, як все це негарно, що він зараз наведе лад у цій сфері, що будуть всі покарані і т.д.

  • Ситуація якось вирішилася після приїзду народного депутата з делегацією ?

  • Буквально після їх від`їзду я почав отримувати погрози від якоїсь там мавпи на прізвище Громов. Я щоденно отримую якісь зйомки свого будинку з квадрокоптерів, з мосту, біля моїх воріт. Таке враження, що вони трішечки чимось стурбовані, тому що постійно за мною підглядають у замкову щілину. І у мене виникає питання: якщо ви щось хочете побачити, то спитайте у мене особисто – я вам все покажу. У мене є ще запитання до голови нашого міста, до пана Сухомлина: скажіть, будь ласка, чому ви не хочете, щоб дана ГЕС повернулась у власність міста та працювала на користь громади, а не на користь дрібних шахраїв? Це якось не по-хазяйськи!

  • Що Вам відомо з приводу захисника ГЕС активіста Громова?

  • Стосовно цієї особи на прізвище Громов, Абдухаліков, Аліков чи хто він такий. Взагалі це загадкова особа. Хто він такий? Я завдяки нашим соцмережам поцікавився, і нічого доброго, крім дебоширства, шахрайства і т.д., за ним не числиться. Ще раз повторюю: це не моє переконання, це те, що я вичитав у соцмережах. Жодна людина не сказала доброго слова, і, на жаль, мені дуже-дуже прикро, що ця людина має відношення до такої політичної сили, як Опозиційний блок. Ось за що мені боляче. А боляче тому, що я сам поділяю політику і програму Опозиційного блоку. Але завдяки таким кадрам, як оця трійка, про яку я казав, вся та праця і все те добре, що робиться керівництвом Опозиційного блоку і депутатами, та й людьми взагалі, тими людьми, які мають прихильність до цієї політичної сили, все зводиться нанівець. Тому що вони трішечки підзабули, де вони знаходяться і що вони роблять. Вони ще не прийшли до влади, я маю на увазі цих трьох, і вони вже витворяють такі непристойні речі. А що буде, якщо дати їм владу? Вони взагалі не руйнують екологію, вони її знищують. Вони знищують навколишнє середовище. Знищують все, що знаходиться поруч з ним, вони нічого, крім деструктиву і негативу, не несуть ні нам, житомирянам, ні своїй політичній силі, ні тим, хто знаходиться з ними поряд.

  • Яким чином вам погрожував активіст Громов?

  • Писав у соцмережах, телефонував з погрозами, поливав брудом мене і мою сім’ю. Але я вже давно вийшов з того віку, щоб реагувати або боятися, або навіть звертати увагу на такі дешеві трюки з боку деяких осіб. Якщо ви вважаєте за потрібне перевірити законність придбаного мною майна, будь ласка, перевіряйте, ця інформація публічна. Якщо ви хочете перевірити якусь іншу інформацію стосовно мене, будь ласка, перевіряйте, але я вам хочу сказати одне: я на сьогодні спроможний захистити і себе, і свою будівлю, і своїх рідних. Наостанок хочу попередити: я захищав, захищаю і буду надалі захищати річку Тетерів від таких діячів, як ця трійка, і мені без різниці, яку політичну силу вони представляють, – провладну чи опозиційну.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Инокентий Ризнич

    Ах, Павлюк. Скільки коштуєш?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up