Вогнеборці Житомирщини упродовж минулої доби ліквідували три пожежі у приватному житловому секторі

Вогнеборці Житомирщини упродовж минулої доби ліквідували три пожежі у приватному житловому секторі

26 березня о 01:59 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в дерев'яному житловому будинку у с. Новий Дорогинь Народицької територіальної громади Коростенського району. Про це повідомили в УДСНС в Житомирській області. 

Господарі оселі прокинулися вночі та побачили, що горить веранда. Чоловік допоміг дружині та двом дітям покинути приміщення оселі. Вони самостійно до приїзду рятувальників гасили займання відрами з водою.

По прибуттю вогнеборців до місця виклику було встановлено, що вогнем охоплено веранду та перекриття будинку.

Пожежу було локалізовано вже о 02:58, а ліквідовано о 05:10. Рятувальникам довелося знімати конструкції з жерсті з даху, щоб знизити температуру. Ускладнювало процес гасіння також те, що обрешітка покрівлі була дерев’яна та горіння супроводжувалось інтенсивним задимленням. Вони 4 рази заправлялися водою на річці, що знаходилася на відстані близько 500 м. Внаслідок події вогнем знищено частину покрівлі та перекриття, веранду та три приміщення в будинку. Не допущено поширення полум'я на господарчу будівлю та легковий автомобіль. Як з’ясувалося, на веранді працювала пральна машинка, а через вологість проводка в ній могла замкнутись, через що і сталося займання.

Відео дня

Також з цієї ж причини вчора сталася пожежа ще в господарчій будівлі в с. Жубровичі Олевської територіальої громади Коростенського району. Там рятувальникам смт Бучмани та працівникам місцевої пожежної охорони с. Жубровичі вдалося врятувати від займання житловий будинок, який знаходиться на відстані близько 2 метрів від осередку загоряння та ще одну господарчу будівлю. Вогонь встиг знищити покрівлю сарая на площі 8 кв. м, перекриття на площі 5 кв. м та 0,5 куб. м дерев'яних дощок.

Крім того, у с. Ксаверівка Оліївської територіальної громади Житомирського району горів сінник, загальною площею 35 кв.м. Пожежу ліквідували за годину. Вогонь встиг знищити сінник та 0,5 тони сіна, врятувано житловий будинок та господарчу будівлю. Попередньо встановлено, що причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up