Влітку містяни зможуть летіти до Туреччини напряму з Житомира

Влітку містяни зможуть летіти до Туреччини напряму з Житомира

Запустити чартерні рейси з аеропорту «Житомир» зможуть за умови, що Кабмін надасть йому статус міжнародного.

Про це під час брифінгу 13 березня заявив міський голова Сергій Сухомлин.

«Процедура отримання статусу вже запущена. Була проведена нарада в місті з прикордонниками та службою ДФС. Потім обласна адміністрація провела нараду. Зараз проект знаходиться на підписанні в прикордонній службі в Києві. Після того, як буде погодження з цими службами, документ переходить до рук міністра. З міністром Володимиром Омеляном ми відпрацювали дане питання, він підписує цей проект і йде на Кабмін. Кабмін приймає рішення та надає статус аеропорту «міжнародний», - розповідає Сергій Сухомлин.

Фінансування аеропорту відбудеться завдяки державній програмі, що діє до 2022 року, за якою Одеса вже отримала 500 млн грн на злітну смугу з бюджету України та Вінниця – приблизно 230 млн.

Відео дня

 

«Ми плануємо в цьому році отримати суму на житомирський аеропорт, на ремонт смуги за цією державною програмою. Якщо відкривається аеропорт «Житомир», перш за все великий потік туристів піде з Білорусі. І для мене це також була новина, що з Білорусі немає чартерних рейсів до Туреччини чи Єгипту. Білорусь не літає за чартерними програмами, тому майже всі білоруські туристи летять чи через Москву, чи Київ. Білорусам до нас ближче, тому ми зможемо отримати потік пасажирів. Також Рівне, Вінниця, Хмельницький й інші міста, які поруч з Житомиром, їм зручно буде користуватися цим аеропортом. І правий берег Києва доїхати до Житомира може на автомобілі скоріше, ніж до Борисполя в час пік», – наголосив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, влітку минулого року на сесії Житомирської міської ради депутати прийняли у комунальну власність міста злітну смугу житомирського аеропорту.

Анастасія Ліберман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (11)
  • Анна Гарас

    Так отож
  • Геннадий Филинский

    Ню-ню)))
  • vpn

    А злітну полосу буде фірма дружини Фещенко робити, так як дороги в Житомирі?
  • vpn

    Скоріше всього, що вартість квитків буде дорожче, ніж з Борисполя чи Жулян((. Адже реальні " покращення"  для громадян саме в подорожчанні вартості проїзду в міжміських автобусах з 01 березня вже відбулися. З Житомира до Вінниці на розшарпаному автобусі квиток коштував 85 гривень, а став коштувати 102 гривні((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up