Влада Житомира збирається жорстко діяти з квіткарями на Московській

Влада Житомира збирається жорстко діяти з квіткарями на Московській
Підприємці, які донедавна торгували на прилеглих вулицях до Житнього ринку, обіцяють повернутися на колишні місця, якщо влада Житомира не наведе лад із квіткарями на вулиці Небесної Сотні.

Про це 17 вересня на засіданні міськвиконкому розповів перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин.

«У нас лежить звернень більш ніж від 400 осіб - тих, яких ми прибрали. Люди кажуть, що якщо ми не наведемо порядок із квіткарями, вони знову повернуться на колишні місця», - повідомив Сергій Сухомлин і розповів, що вже провів приблизно 8 зустрічей з підприємцями, які торгують квітами на вулиці Небесної Сотні.

«Їм було запропоновано декілька варіантів: перший - вони переходять на один з наших ринків «Подільський » або « Рада », причому останній виділяє їм окремі місця з окремим в'їздом з боку вулиці Бориса Тена. Вартість оренди кіоску для них на ринку «Рада» - 300 грн. у місяць разом з комунальними платежами - це менше, ніж вони зараз платять. Приблизно 25 осіб зі 75 вже запланували місця на ринку «Рада», тобто процес пішов. Але там є певне протистояння: частина квіткарів не готові туди перейти. Тому їм було запропоновано кілька інших варіантів. Вони можуть підшукати ділянку землі, яка знаходиться у комунальній власності, оформити документи та побудувати там свої квіткові ряди, але на момент будівництва й узгодження всіх деталей, вони тимчасово переходять на будь-який інший ринок», - розповів Сергій Сухомлин, повідомивши, що влада міста« жорстко налаштована до кінця року прибрати квіткарів із вулиці Небесної Сотні».

Відео дня

Також, за словами Сергія Сухомлина, поки квіткарям дали часу до кінця тижня: такі терміни були надані на момент проведення переговорів з фірмою «Діамант» про купівлю земельної ділянки, площею 6 соток, розташованого по вулиці Бориса Тена (на виїзді з автостанції).

Начальник КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрій Самборський також підтвердив, що багато часу на роздуми квіткарям ніхто не збирається давати, і сказав, що вже до кінця поточного тижня інспекція відновить роботу над знесенням наметів по вулиці Небесної Сотні. У рішенні даного питання він попросив посприяти членів виконкому, депутатів, громадські організації та активістів.

Вранці 12 вересня комунальники збиралися демонтувати квітковий ринок по вулиці Небесної сотні, але підприємці не дозволили цього зробити.

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up