Військові житомирщини візьмуть участь у міжнародних навчаннях “Голден Маск – 2010”. ФОТО

Військові житомирщини візьмуть участь у міжнародних навчаннях “Голден Маск – 2010”. ФОТО
В останній день березня, розпочалася інспекційна перевірка 144-го окремого батальйону радіаційного, хімічного, біологічного захисту 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, дислокованого у Новоград-Волинському на Житомирщині.

Як стало відомо газеті "20 хвилин", метою заходу є перевірка готовності зведеного підрозділу радіаційного, хімічного і біологічного захисту, який залучається до проведення міжнародного навчання “Голден Маск – 2010” у Німеччині.

Групу інспекторів очолює заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко.

В рамках інспекційної перевірки командир 144-го окремого батальйону радіаційного, хімічного, біологічного захисту підполковник Олег Стремчук доповів заступнику начальника Генерального штабу Збройних Сил України віце-адміралу Ігорю Кабаненку організаційно-штатну структуру підрозділу, а також поінформував його про підготовку своїх підлеглих до міжнародного навчання. Після цього відбувся стройовий огляд особового складу та 8 одиниць військової техніки.

Віце-адмірал Ігор Кабаненко залишився задоволений ходом підготовки та побажав особовому складу зведеного українського підрозділу успіхів у майбутніх маневрах.

Як планується, український зведений підрозділ, сформований на базі 144-го окремого батальйону радіаційного, хімічного і біологічного захисту 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, 12-13 квітня здійснить марш своїм ходом до українсько-польського кордону, де відбудеться завантаження військової техніки на низькопалубні трейлери та посадка особового складу в автобус польської сторони. Після цього українські військові продовжать шлях до міста Берген у Федеративній Республіці Німеччина.

По прибуттю до місця проведення міжнародного навчання “Голден Маск – 2010” заплановано здійснити інтеграцію українського зведеного підрозділу радіаційного, хімічного і біологічного захисту до складу 7-го окремого батальйону РХБ захисту  Бундесверу.

З 19 по 22 квітня планується проведення активної фази навчання, під час якої буде відпрацьовано проведення спеціальної обробки техніки, ділянок місцевості, невисоких будівель, здійснення РХБ контролю, надання медичної допомоги та евакуацію пораненого.

Також значна увага в ході міжнародного навчання “Голден Маск – 2010” приділятиметься порядку дій командира та особового складу українського зведеного підрозділу під час проходження мирних демонстрацій, зустрічі мирних жителів, поламок техніки, виникнення наземних загроз, а також порядку охорони району зосередження та прихованому управлінню військами.

Варто зазначити, що зведений підрозділ радіаційного, хімічного і біологічного захисту, сформований на базі 144-го окремого батальйону радіаційного, хімічного, біологічного захисту 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, пройшов самооцінку 1-го рівня в ході багатонаціонального навчання “Репід Трайдент – 2008”. У 2009 році в ході навчання “Оцінка – 2009” він пройшов оцінку НАТО 1-го рівня.

Під час навчання українські військові виконували завдання з використанням процедур Північноатлантичного альянсу, а саме проводили спеціальну обробку озброєння, військової техніки, доріг, ділянок місцевості, споруд, здійснювали РХБ спостереження та контроль, надавали медичну допомогу та проводили евакуацію пораненого, протидіяли загрозам.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    А кто вернет нашу технику назад? Практика показывает , что вся техника остается у них. Хватит раздаривать народное имущество Натовцам. И действующие военочальники видимо не поняли, что власть пришла народная. Стоп янкам....!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up