Віталій Бунечко взяв участь у форумі “Зроблено в Україні”

Віталій Бунечко взяв участь у форумі “Зроблено в Україні”

26 лютого начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, його заступник Віктор Градівський та представниками бізнес спільноти Житомирщини взяли участь у форумі “Зроблено в Україні” під час якого Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Всеукраїнської економічної платформи та старт нашої нової економічної політики.

Вона має стати майданчиком для забезпечення ефективного діалогу та об’єднання зусиль влади й бізнесу, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації й зростання економіки України, а також для заохочення повернення громадян України з-за кордону.

Сама новостворена платформа функціонуватиме під патронатом Президента і має на меті зробити все можливе, щоб якнайбільше українських підприємств змогли зберегти та масштабувати свою роботу.

Детально про наповнення Платформи розповіли Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, перший віцепрем’єр, міністр економіки Юлія Свириденко, віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Відео дня

Під час форуму очільник Офісу Президента Андрій Єрмак та представники бізнесу поділилися першими напрацюваннями Ради підприємців — при Президентові України.

За словами заступника голови Офісу Президента Олексія Кулеби, на регіональному рівні буде створена відповідна інфраструктура, визначені відповідальні представники від держави, які опікуватимуться платформою Made in Ukraine та підприємництвом. Адже підприємці на місцях мають відчувати підтримку.

Також Президент доручив уряду розробити практичні кроки підтримки українських підприємств, серед яких — розробка програми українського кешбеку «Купуй українське». Вона покликана зберегти й масштабувати роботу українських підприємств.

Після старту програми за купівлю визначених типів зроблених в Україні товарів та послуг громадяни України зможуть отримати повернення частини коштів на спеціальну картку.

«Наше завдання – щоб українські гроші залишились в Україні та працювали», — зазначив Віталій Бунечко.

        

Пресслужба Житомирської ОВА

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up