Вітаємо з Днем Соборності України! В єдності — сила! ВІДЕО

Вітаємо з Днем Соборності України! В єдності — сила! ВІДЕО

Житомирська ОДА з нагоди Дня Соборності України підготувала привітання для жителів області. 

 

22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки українці щороку відзначають День Соборності України.

Акт Злуки увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини мати свою дежаву, незалежну та процвітаючу. Це була основоположна подія для українського державотворення.

9 січня 1918 року Центральна Рада своїм Четвертим Універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу. А 22 січня 1919 р. відбулося об’єднання УНР і Західно-Української Народної Республіки.

Відео дня

“Однині во єдино зливаються століттям одірвані одна від одноі частини єдиноі Украіни — Західно-Українська Народна Республіка і Наддніпрянська велика Україна. Здійснились віковічні мріі, якими жили і за які умирали кращі сини України”, — йдеться у тексті універсалу.

Ідея соборності для українців завжди була актуальною та наріжною. Прагнення українців до до ідеалу монолітності держави стало ключовою ідеєю для наступного покоління учасників українського визвольного руху у XX столітті.

У 71-у річницю Акта Злуки (22 січня 1990 року) в Україні відбулася одна з найбільших у Центрально-Східній Європі масових акцій – “живий ланцюг” як символ єдності східних і західних земель України. Понад мільйон людей, узявшись за руки, створили безперервний ланцюг від Івано-Франківська через Львів до Києва.

Ідея соборності України живе впродовж десятків років і має визначне значення у реаліях нашого сьогодення.  Україна сьогодні —це повернення окупованого Криму і окремих районів Донеччини та Луганщини.

Сьогодні наше завдання — бути гідними нащадками тих, хто впродовж десятиліть боровся за єдину соборну незалежну Україну.

Житомирська обласна державна адміністрація вітає жителів області з Днем Соборності України!

В єдності — сила!

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up