Відтепер українці можуть перевіряти недійсні документи онлайн

Відтепер українці можуть перевіряти недійсні документи онлайн

У четвер, 6 квітня, Голова Державної міграційної служби Україні Максим Соколюк презентував новий онлайн-сервіс, за допомогою якого можна через інтернет перевірити дані недійсних, викрадених або втрачених паспортів. Про це повідомляє прес-служба ДМС україни. 

 

 Сервіс доступний на сайті міграційної служби за посиланням: nd.dmsu.gov.ua

За допомогою нового онлайн-сервісу можливо швидко та безкоштовно зробити перевірку у базах даних недійсних, викрадених або втрачених паспортів міграційної служби та МВС.

Як зазначив під час презентації Максим Соколюк, сервіс буде особливо корисним для громадян та організацій, які довіряють свої кошти та/або майно іншим громадянам і покликаний викорінити окремі види шахрайства за допомогою підроблених паспортів.

Відео дня

Найбільш відомим видом шахрайських оборудок є отримання кредитів та позик за чужими документами, у яких переклеєна фотокартка, але є і інші схеми, наприклад у взаємовідносинах орендар-орендодавець житла, прокат обладнання та інструментів тощо.

Враховуючи слабкий захист від підроблення паспортів зразка 1994 року (книжечок), з січня 2016 року в Україні запроваджено новий біометричний ID-паспорт, проте поступова заміна документів триватиме кілька років, отже новий онлайн-сервіс дозволить уникнути будь-яких зловживань у сфері обігу паспортів старого зразка.

Максим Соколюк зазначив, що на сьогодні сервіс містить інформацію про більш ніж 950 тисяч недійсних документів і оновлюється щодоби. Сервіс наразі працює у тестовому режимі і у випадку виявлення помилок у його роботі громадяни можуть інформувати міграційну службу за допомогою форми зворотного зв’язку.

Станом на початок квітня в Україні оформлено загалом майже 500 тисяч ID-паспортів, новий паспорт містить електронний чіп з даними, його неможливо підробити, окрім того ID-паспорт є зручним у користуванні та зносостійким.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up