Від Житомира на передову передали 6 сучасних дронів «Валькірія»

Від Житомира на передову  передали 6 сучасних дронів «Валькірія»

Волонтери Житомирщини продовжують забезпечувати Сили оборони України сучасними безпілотниками.

Як повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, уже вдруге за тиждень, спільно з Гуманітарний Хаб «Житомир» / Humanitarian Hub «Zhytomyr» та міським головою Житомира Сергій Сухомлин передали 6 сучасних дронів «Валькірія» для військових Житомирщини. Відтепер наші армійці матимуть ще більше можливостей та засобів для розвідки ворожих позицій й винищення окупантів.

Сучасні технології дозволяють з безпечної дистанції контролювати переміщення ворога, знаходити скупчення техніки та живої сили та точно наводити удари артилерії. Основна перевага «Валькірії» полягає у тому, що цей безпілотник оснащений різними сенсорами, камерою з десятикратним зумом, приладом нічного бачення, радарами, що дозволяє їм отримувати велику кількість інформації про територію ворога. Це дозволяє здійснювати якісне планування воєнних операцій з найменшими ризиками для наших військ.

Як зазначають наші військові, «Валькірії» дуже надійні та стійкі до найскладніших погодних умов й ризиків перебиття радіосигналу. Безпілотник може стартувати зі спеціальної платформи, все що необхідно увімкнути авторежим і відпустити апарат. Через малі габарити, дрон складно помітити у небі, через що вони вже неодноразово заходили у тил ворога та повертались назад.

Відео дня

Ми дякуємо волонтерам за допомогу, яку вони надають військовим нашої області. Працюємо далі до нашої повної Перемоги.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up