Від початку року піротехніки ДСНС Житомирщини знищили вже 553 одиниць вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни

Від початку року піротехніки ДСНС Житомирщини знищили вже 553 одиниць вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни

Щодня група піротехнічних робіт ГУ ДСНС регіону вилучає та знищує вибухонебезпечні предмети часів минулих війн. 

Небезпечні знахідки виявляють, як шукачі металу та і жителі, які проводять земляні роботи на власних присадибних ділянках. Але кількість випадків виявлення вибухонебезпечних предметів з кожним роком змінюється. І вже упродовж поточного року піротехніками ДСНС області знищено 553 одиниці різноманітних вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Страшну небезпеку приховують боєприпаси, які залишились лежати в землі до нинішніх часів, адже вони можуть здетонувати в будь-який момент. Необережне поводження з ними або дитячі пустощі можуть призвести до трагічних наслідків. Є багато прикладів коли саме діти знаходять подібні предмети та в них прокидається бажання проекспериментувати з ним. 

Так, 11 серпня у с. Дивин діти бавилися поблизу приватної земельної ділянки та натрапили на  два невідомі металеві предмети. По прибуттю на місце виклику піротехніки ДСНС ідентифікували знахідки як артилерійські снаряди часів другої світової війни.

Відео дня

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, рятувальники вкотре звертається до громадян із нагадуванням декількох правил безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами. Зокрема, категорично забороняється:

Пам’ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу ж повідомити про це за номерами «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси!

ГУ ДСНС України у Житомирській області

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up