Вибори, Вибори, кандидати…..друзі Сухомлина!

Вибори, Вибори, кандидати…..друзі Сухомлина!

Тільки на передодні виборів можна побачити велику кількість кумедних ситуацій з кандидатами в міські голови та в кандидатами депутати. Але сьогодні хочу зупинити Вашу увагу на дуже турботливій, з недавніх пір, кандидатці на посаду міського голови Житомира Людмилі Зубко.

Людмила Зубко дружина Геннадія Зубка, який є давнім соратником та другом Сергія Сухомлина. Нещодавно Геннадій Зубко був віце-прем’єр міністром, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Так, саме Геннадій Зубко вирішував всі питання щодо надходження Державних субвенцій на реконструкції Стадіонів, гімназії № 3 та інших об’єктів реконструкції, яких в нашому місті безліч.

Геннадій Зубко вирішив взяти приклад з Петра Порошенка і висунув в кандидати на посаду міського голови свою дружину. Людмила Зубко відразу окопувала тему з безпекою дітей в навчальних закладах, а ближче до виборів стала небайдужа до міста в цілому.

Київська позиція партії «Європейська Солідарність», певно всім відома: Марина Порошенко підтримує діючого мера Віталія Кличка на місцевих виборах, чому ж Людмилі зраджувати позиції партії. Дійсно, навіщо Людмилі Зубко псувати стосунки з діючим міським головою Сергієм Сухомлин, з котрим вже так давно налагоджена співпраця, а тим паче, що на передодні місцевих виборів Людмила отримала БОНУС.

Відео дня

18.06.2020 року Житомирська міська рада затвердила рішення № 1918 «Про надання суб’єктам господарювання дозволів на розроблення документації із землеустрою», де в додатка 3 до цього рішення Товариству «Батерфляй К» надається дозвіл на розроблення документації із землеустрою по вул. Київська, 14 в м. Житомирі з цільовим призначенням: для  будівництва та обслуговування будівель торгівлі, площею 0,1200 га (12 соток). https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/35343703/

І що ж тут такого, ну виділили 12 соток під об’єктом нерухомості, але коли це багатоквартирний житловий будинок, в якому проживають і інші люди, а їх прибудинкову територію хоче приХватизувати кандидат в міські голови, то тут вже стає питання, чи законні такі дії? Звісно ж ні, тому як прибудинкова територія являється об’єктом спільної власності.

Саме в цьому місті кандидат на посаду міського голови хоче приватизувати собі землю, як бачити, що і без цього прибудинкова територія тут дуже маленька, а так її просто не стане, в результаті чого у співвласників будинку буде ГОСПОДАР спільної землі.

Отже, давайте розглянемо, чому таке виділення землі є незаконним:

У частинах першій та другій статті 5 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» передбачено, що спільне майно багатоквартирного будинку є спільною сумісною власністю співвласників. Спільне майно багатоквартирного будинку не може бути поділено між співвласниками, і такі співвласники не мають права на виділення в натурі частки зі спільного майна багатоквартирного будинку.

В Рішенні Конституційного Суду України від 09 листопада 2011 року № 14-рп/2011 положення пункту 2 статті 10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» необхідно розуміти так, що власники квартир дво- або багатоквартирних житлових будинків та житлових приміщень у гуртожитку, незалежно від підстав набуття права власності на такі квартири, житлові приміщення, є співвласниками допоміжних приміщень у будинку чи гуртожитку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою.

Згідно з частиною другою статті 382 ЦК України усі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку. Спільним майном багатоквартирного будинку є приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб усіх співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташований багатоквартирний будинок та його прибудинкова територія, у разі державної реєстрації таких прав.

А сам порядок використання такої прибудинкової території в розумінні ч.3 ст. 42 ЗК України, визначається співвласниками квартир такого будинку.

Верховний Суд 20 березня 2019 року у справі справа № 554/7785/16-ц виходив з того, що невід'ємною складовою суб'єктивного права власності на нерухоме майно є забезпечення вільного і безперешкодного доступу кожного власника до свого житла. Створення перешкод у доступі свідчитиме про порушення самого права власності в цілому.

Отже, законодавством чітко вказується на заборону виділення в натурі частки зі спільного майна багатоквартирного будинку, але для дружини свого друга та соратника, яка ще й балотується у мери міста все, що завгодно.

Який там лозунг у Людмили Зубко: «Альтернатива Є!», якась не дуже альтернатива, особливо для Вашим сусідів.

Так вже сталося, що при виборчій агітації кандидати готові обіцяти та говорите все, що Ви побажаєте, але за кулісами вони продовжують процедуру ПРИХВАТИЗАЦІЇ міста, а нас хочуть перетворити в рабів.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (5)
  • Ігор Медвецький

    Прийдуть допустимо нові(? І що? Голосуй не голосуй... На себе обов'язок покладайте і все
  • Александр Николайчук

    Всё на " благо " города и особенно его жителей
  • Марія Ревуцька

    Нород хто.був при владі не треба за.них голосувать толку не.буде
  • Галина Полищук

    Хто не знає людку , людку знають всі.
    Тай чоловік млявий політик,без стержня.
    Задрали сімейні підряди
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up