Вбиральня в нелюдських умовах: школярі Житомирщини змушені користуватися небезпечними для людей вигрібними ямами

Вбиральня в нелюдських умовах: школярі Житомирщини змушені користуватися небезпечними для людей вигрібними ямами

Саме така актуальна  проблема постала перед освітянами та школярами комунального закладу середньої загальної освіти села Вільськ,Житомирської області.

Про цю жахливу прикрість стало відомо із допису небайдужої мешканки вищезгаданого поселення – Альони Рудницької.

«Село Вільськ Житомирської області. Шкільний туалет... Так, ви не помилилися, туалет у школі села Вільськ є таким. Сюди ходять маленькі дітки (1-4 класи), навіть у лютий мороз, коли там із всіх щілин свистить вітер! Але голові нашої громади Білому П. В. і його консультанту Гересняк І. М. це нецікаво. Хай дітки і далі підривають своє здоров'я, в Білого П. В. та Гересняк І. М. є більш важливі справи. Далі буде. Люди! Поширюйте, будь ласка, цю публікацію, щоб якомога більше людей дізналися про бардак у селі Вільськ!», – з неприхованим обуренням та стривоженістю за долю дітей написала на власній сторінці у «Facebook» пані Рудницька.

Відео дня

При цьому, попередьо ознайомившись із коментарями інших користувачів тієї самої соцальної мережі під опублікованою світлиною шкільної вбиральні та текстовим супроводженням до неї, фіксуємо сумну тенденцію відвертого глуму більшості дорослих людей над цією темою.

«Слухайте, в будинках у цих дітей точно такі ж туалети. Ви що, в селах  не були? Це не смертельно», – висловив свою думку Віктор Сергієнко.

Або ж, як ще один приклад, один із дописувачів – Микола Коцюба, також виявився солідарним з паном Віктором у цій справі. 

«Я 10 років проходив і все у нормі», – без тіні смутку заявив пан Коцюба.

Проте були і ті, хто виступив на захист інтересів вихованців славнозвісної школи.

«Цікаві люди, "якщо я ходив на дірку, то і хай інші (діти) ходять на дірку" "привчити до труднощів сільского WC" ВИ ВЗАГАЛІ САМІ РОЗУМІЄТЕ, ЩО ВЕРЗЕТЕ? В Єропу йдете? Так ось громадяни "ЄВРОПЕЙЦІ", доти, доки не зрозумієте, що "все краще дітям" та "діти – це наше ВСЕ", ви мандруєте в зворотньму напрямку - В Африку, на пальму... З "величезною повагою" до усіх авторів ПОДІБНИХ постів - ходіть і далі на "дірку"», – виступив на захист прав і гідності неповнолітніх Іван Олейніков.

Особливо кричущим виявився нюанс, коли більшість людей у своїх коментарях закликали батьків дітей відремонтувати вуличний туалет власноруч. Але, з посиланням на нормативно–законодавчі акти України та відомих ньюзмейкерів країни, ми все ж таки хочемо встановити справедливість та розвінчати міф про те, що це є головний біль опікунів школярів. Так ось, міністр освіти і науки Лілія Гриневич підтвердила, що виключно місцева влада відповідає за створення належних умови в школах,  а також за їх обладнання та ремонтні роботи.

«Будь-які роботи повинен проводити власник, а це територіальні громади в містах, областях. Ні адміністрація школи, ні вчителі не можуть вимагати від батьків внесків або прямої участі в ремонті.», – прокоменувала  пані Гриневич.

Мовби відчуваючи лаву «виплеску всенародного гніву», чинна міністерка освіти України Ганна Новосад на черговій пресконференції від 6 грудня  пообіцяла у 2020 році виділити близько 26 мільйонів гривень на розбудову програми створення нормальних шкільних туалетів в Україні.

«Туалети на вулиці – це те середньовіччя, яке ми не маємо права допустити в сучасній Україні. Кожна дитина в нашій державі має право на гідність. Попередній уряд в це інвестував, тому велика частина вуличних туалетів нарешті були перенесені в приміщення. Наше завдання - завершити цей процес», – сказала Новосад.

Насамкінець зазначимо, що від вересня цього року Міністерство регіональної політики України оприлюднило факт потреби будівництва 700 внутрішніх вбиралень.

Ірина Хоцька



 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up